Húsvéti ajándék otthon elkészítve

A túlságosan hosszúra nyúlt hideg hónapok után, az emberek szinte áhítoznak a napsugarak után, hogy kicsit többet lehessenek kint. Tavasszal mindenki a húsvéti ajándékokra fókuszál, hiszen jó látni a vidám színeket a házban, az asztalon, a természetben. A húsvét az újjászületést is jelenti, amit remekül bemutat nekünk a természet is. Ilyenkor gyönyörű virágba borul minden, hiszen felébred a természet, a zöld szín újra megjelenik az életterünkben, ez pedig örömmel tölti el a szívünket. Hogy gyorsabban teljenek a hideg napok, el lehet kezdeni a húsvéti ajándék hozzávalóit megvenni, elkészíteni.

Kézzel készült húsvéti ajándék

Ez a csodálatos ünnep nemcsak a finom falatokról szól, hanem nagyon sok szokás és hagyomány van jelen, amit híven őrzünk és évről-évre felelevenítünk. Az egyik legismertebb szokás ilyenkor, hogy a legények illatos kölnivel meglocsolják a lányokat, hogy azok ne hervadjanak el. Viszonzásul ajándékot kapnak, ami lehet virág, tojás, sütemény. Bár a húsvéti ajándék tömkelege van az üzletekben, a csokitojástól megkezdve a plüss nyuszikon keresztül a báránykáig, azért nem kell elvetni az ötletet, hogy mindezt odahaza is el lehet készíteni, ráadásul költséghatékonyabb módon. A húsvéti ajándék, ha kézzel készült, még értékesebb. Gondoljunk csak a sok kifújt tojásra, amit régen olyan művészien hímeztek különféle technikákkal! Nem kell különleges tehetség ahhoz, hogy mi is megalkossunk valamit.

Ha az igazi tojással még várnánk egy kicsit, akkor alapanyagként be lehet szerezni aprópénzért hungarocell tojásokat, amit a szalvétatechnika révén, csodálatosra tudjuk dekorálni. De papírból is készíthetünk. Sőt, a legkisebbekkel még a liszt és víz keverékéből létrehozott ragaszóval is nyugodtan dolgozhatunk, mert semmiféle mérgező anyagot nem tartalmaz. Nem kell hozzá más, csak egy lufi, néhány régi újságpapír és a házilag előállított ragasztó. Húsvéti ajándék gyanánt megalkothatunk ilyen tojásokat, ami megszáradva és lefestve, olyan sikerélményt fog adni a kicsiknek, hogy újabbakat akarnak majd készíteni.

Hagyományos ajándékok

Az újrahasznosítás itt is bevethető, ráadásul a pénztárcánk sem ürül ki. Az internetes portálok temérdek videót bocsátanak a rendelkezésünkre, hogy miként tudunk ötletes húsvéti ajándékot készíteni házilag, az otthon található alapanyagokból. Ki kell próbálni és garantáltan meg fogja szeretni az, aki elkészít bármit így! Viszont, aki ragaszkodik a hagyományos piros tojáshoz, annak is számtalan ötlet áll a rendelkezésére, hogy kézzel díszítse. Elég csak a különféle levelekre gondolni, amit rátéve a tojásra és bekötve, majd így beletéve a festékbe, gyönyörű minták kerekednek. A határ a csillagos ég, csak szabadjára kell engedni a fantáziánkat és egymás után fognak jönni a húsvéti ajándék ötletek.