Minden, amit az ötletes ajándékok kifejezés magába foglal

Sokunknak problémát okoznak azok a helyzetek, amikor meglepetést, vagy legalábbis valamiféle ajándékot kell vásárolnunk valakinek. Éppen ezért mostani írásunkban ebben a témában szeretnénk olvasóinknak támpontot adni. Az ötletes ajándékok tematikáját szeretnénk körbejárni, amibe tulajdonképpen minden beletartozik, ami túllépi a klasszikus ötletek körét. Ezen a ponton persze felmerül a kérdés, hogy mi minősül klasszikusnak. A válasz, ahogy talán az olvasók is sejtik, nem lesz egyszerű, hiszen az alkalomtól is függ, hogy vajon mi minősül klasszikusnak. Egészen más típusú meglepetésre lesz szükség, ha karácsonyt ünneplünk a család körében, vagy egy kerek szülinapot, esetleg egy egészen apró, már-már lényegtelennek tűnő alkalmat. Aztán természetesen vannak az olyan különleges alkalmak, mint a Valentin-nap.

Erről az utóbbi ünnepről vannak, akik nem akarnak tudomást venni, hiszen egy nagy újdonságról van szó, amelynek néhány évtizede még az elképzelése sem létezett vidékünkön. Amerikából származik valószínűleg, mint ahogy oly sok más egyéb újdonság is. Folytatva azonban az előző gondolatmenetet, vannak, akik nem ismerik el a Bálint napot, mint ünneplésre méltó alkalmat. Olyanok is vannak ugyanakkor, akik általánosságban minden alkalmat megragadnak arra, hogy ünnepeljenek, így aztán a Valentin is egyike lesz az ilyen helyzetnek. Amennyiben romantikus alkatok vagyunk, és szívünk választottját próbáljuk meg meglepni, feltehetően kreatívak leszünk, mert méltó módon akarunk nyomatékot adni érzelmeinknek. A románc első éveiben ezzel nem is szokott gond lenni, hiszen akkor még minden újdonságnak számít.

A problémák később szoktak jönni, amikor fáradtak vagyunk, már minden poént lelőttünk, de mégis van bennünk hiányérzet, hogy jó lenne meglepni a másikat. Ilyenkor érdemes beütni a világhálóra, hogy miféle ötletes ajándékok léteznek a nagyvilágban, hátha valami nekünk is éppen szóba jöhet. Az ötletek nagyon szubjektívek, előfordulhat, hogy amit valaki kreatívnak érez, az a másiknak sablonos, unalmas. Hogy mondjunk egy példát is, említhetnénk egy rajzot is akár, ami a kedvesünket ábrázolja. Egyre nagyobb reneszánszukat élik ugyanis az egyedi ajándékok, amik csak egy példányban készülnek el. Egy személyre szabottan készített, vagy készíttetett rajz, vagy festmény igazán eredeti gondolatnak tűnik. A felhasználását tekintve is univerzális, hiszen ki lehet tenni a falra is akár, bekereteztetni, vagy akár eltenni, és időnként elővenni, gyönyörködni benne. Ezek a rajzok általában grafittal készülnek, de ez is változhat.

Annyi azonban bizonyos, hogy a sarki közértben nem lehet ilyen ajándékokat venni, tehát ha ez nem minősül ötletesnek, akkor valószínűleg valami másra van szükségük az érintetteknek. Ötletesnek tűnhet rendezni egy meglepetésbulit, amiről az ünnepelt nem tud semmit az esemény megvalósulása előtt. Meghívhatjuk az összes barátot, ismerőst, előkészíthetünk mindent, majd ha eljön a nagy nap, már csak az ünnepeltet kell a helyszínre csalogatni a megfelelő időben. Ez mind természetesen óriási erőfeszítéseket igényel a szervezők részéről, de biztosan emlékezetes marad mindenkinek, legfőképpen az ünnepelt számára. Ha nem is érdemes ezt lejátszani minden szülinap alkalmával, de talán egyszer-egyszer beválik a dolog. Néha eseményekre is érdemes meglepetésképpen elvinni az ünnepelteket, legyen az egy kulturális, vagy sportesemény. Ez az egyén személyes érdeklődési körétől függ, de mindenképpen érdemes átgondolni, járható alternatíva lehet-e ez az út.