Ötletes és olcsó ajándék évfordulóra

Számtalan olyan alkalommal találjuk magunkat szembe egy élet során, hogy évfordulóra kell ajándékot vásárolnunk valakinek. Nem is feltétlen a kedvesünk mindig a másik fél, de a baráti körünkben, vagy a családunkban, esetleg az ismerőseink közt is szinte mindig akad valaki, aki ünnepel valami szép, kerek évfordulót. Ilyenkor rendkívül illetlen, ha úgy teszünk, mint aki nem tud a dologról, ezért mindig érdemes valami aprósággal előrukkolni.

Ugyanakkor az első és legfontosabb szempont az ajándékválasztás során, hogy tudatosan átgondoljuk, vajon milyen viszony fűz bennünket a másikhoz.

Nyilván nem mindegy ugyanis a meglepetés kiválasztása során, hogy az édesanyánk kerek szülinapjáról van-e éppen szó, vagy egy távolabbi ismerős vagy barát házassági évfordulójáról. Ezt mindenképpen érdemes alaposan átgondolni, mert kellemetlen helyzetbe hozhatjuk magunkat, és természetesen a másikat is, ha nem a megfelelő kategóriában és értékben gondolkodunk.

Az ajándékok minden évben jól jönnekajándék évfordulóra

 

Mondanunk sem kell, hogy ahogy halad velünk az idő, úgy növekszik az ünnepek száma az életünkben. A házassági évfordulók és a szülinapok talán a két legfontosabb, legkarakteresebb ünnep, amiről minden esetben illik megemlékezni. Minden családban van egy fajta kultúra az ilyen jeles napok megélésével kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy vannak, akik kifejezetten szeretnek együtt lenni és megünnepelni mindent, akkor is, ha éppen apróságról, vagy mások számára lényegtelennek tűnő alkalomról van szó.

Olyanok is vannak, akik még az igazán neves alkalmakból sem szeretnek ügyet csinálni, és inkább csendesen, éppen csak megemlítve élik meg a nagy évfordulót.ajándék évfordulóra

Ez teljesen szubjektív, és igazából nem érdemes beleavatkozni más értékrendjének a minősítésébe. Mindenki úgy él, ahogy szeretne és tud, ahogy neki kényelmes. Visszatérve azonban az ajándékok témájához, amennyiben olyan helyzetbe kerülünk, hogy illik valamivel előállnunk, úgy el kell alaposan gondolkodnunk, hogy mi legyen a meglepetés.

Ma már egyre többen vannak azok, akik élményben gondolkodnak

A jóléti világ eredménye ugyanis az, hogy szinte mindenkinek megvan mindene, még akkor is, ha netán nincs szükség a tárgyakra, de mivel a szomszédnak van, nekünk is inkább legyen. Sokszor ezt az elvet követjük, és észre sem vesszük, hogy egy halom olyan tárgyat halmozunk fel az életünk során, amire nem biztos, hogy szükségünk van. Ezt elkerülendő aztán sokan úgy reagálják le az ajándékozást, hogy kifejezetten kerülik a tárgyszerű dolgok beszerzését, és sokkal inkább az élményszerű ajándékokban gondolkodnak.ajándék évfordulóra

Ez sokszor hatalmas pozitív meglepetést jelent, de ismételten hozzá kell tennünk, hogy fontos az ajándékozott fél személyiségéből kiindulni, nem pedig a mi személyes érdeklődési körünkből és preferenciáinkból. Hogy egy példát mondjunk, tegyük fel, hogy aki ajándékot választ, mindig szerette volna kipróbálni mondjuk a siklórepülést. Ezen a titkos, dédelgetett vágyálmon felbuzdulva az ajándékozott félnek vásárol egy utalványt egy ilyen repülésre.

Viszont nagyon könnyen elképzelhető, hogy életkorából, neméből, vagy egyszerűen az érdeklődéséből adódóan az ilyen kaland nem lesz kívánatos és aktuális az ajándékozott félnek. Ilyen esetekben csak kényelmetlenséget varrunk a másik nyakába. Legyen ez egy elrettentő példa arra, hogy felhívjuk mindenki figyelmét, mennyire óvatosnak kell lenni az ajándékokkal. A legkönnyebb dolgunk talán akkor van a vásárlással, ha valamiféle vicces, humoros tárgyat tudunk adni a másiknak, még akkor is, ha komoly évfordulóról van szó.