A lakásavató ajándékról nem szabad elfeledkezni

Mindenkivel előfordul előbb-utóbb olyan alkalom, hogy egy barát, esetles ismerős új lakásba költözik, és lakásavató bulit szervez. Az ilyen alkalom során illik úgynevezett lakásavató ajándékot vinni, hiszen nyilván jól fog esni a vendéglátónak, hogy kedveskedünk valami figyelmességgel. Ezzel azonban időnként akadnak gondok, mármint a vendég részéről, hiszen első lépésként ki kell gondolni, hogy mi is legyen az ajándék, majd be kell szerezni.

Sokszor a hölgyek vállalják magukra ezt a feladatot, már ha van rá lehetőség, hiszen az ő számukra az ilyesmi nem szokott nagy nehézséget okozni. Jó, ha van miből kiindulni, például hogy milyen stílusban kerül berendezésre az új otthon, hiszen rendkívül kínos pillanatok következhetnek be, ha mellélövünk a szerzeménnyel. Kellemetlen, amikor kiderül, hogy mondjuk egy modern otthonba valami klasszikus darabot szereztünk, vagy fordítva.

Okosan a lakásavató ajándék beszerzésévellakásavató ajándék

Így aztán nagyon sokszor a lakástól teljesen független ajándékkal rukkolnak elő a vendégek, ami vagy egy üveg alkohol formájában ölt testet, esetleg valamiféle édesség, csokoládé a kiválasztott elem. Amennyiben az új otthonnak van háziasszonya, mindenképpen illik őt is megtisztelni egy szál virággal, esetleg egy csokorral, hiszen biztosan sokat készülődött a vendégségre. A lakásavató buli megtartása egyébként egyáltalán nem kötelező, nem mindenki híve az ilyesminek, de talán nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy főként a fiatalok preferálják ezeket az alkalmakat.

 

Nem szabad ugyan általánosítani, de az ilyen bulik remek alkalmat biztosítanak némi kedélyállapot javító italok fogyasztására. Sokan vannak azonban azok is, akik kifejezetten alkohol nélkül próbálnak meg jó hangulatot teremteni maguknak és a többieknek. Az ilyen partikon sokszor előkerülnek a társasjátékok, kártyajátékok, vagy egyéb csoportos játékok, amelyeknek köszönhetően esetleg az új, ismeretlen emberek is könnyen megismerkedhetnek egymással.

Remek alkalom az ilyesmi az új kapcsolatok teremtésérelakásavató ajándék

Nyilván a lakásavató buliknak is megvan az etikettjük, amit érdemes szem előtt tartani, noha nem mindig könnyű. Például kifejezetten illik vigyázni a környezetre, hiszen feltehetően egy új, vagy legalábbis a tulajdonos számára új környezetről van szó, és nyilván senki nem szeretné rögtön leamortizálni a berendezést. Ezen kívül illik módjával fogyasztani az italt és az ételt is. Ami különösen fontos, és problémás téma szokott lenni, az a távozással kapcsolatos.

Sokan ugyanis halogatják a távozás gondolatát, és könnyű ott feledkezni valahol, ahol már nem is igazán kívánatos a társaságunk, viszont a vendégséget szervezők nem mondhatják, hogy vége a bulinak, és illik hazamenni. Ezért aztán jó, ha kritikusan ítéljük meg ezt a kérdést, és próbálunk a realitás talaján maradni ezzel kapcsolatban is. A buli előtti kérdés ugyan, de akkor is lényeges a helyes és alkalmas dresszkód megválasztása. Amennyiben tudjuk, hogy formálisabb jellegű társaság lesz jelen, akkor lehet, hogy mást illik viselni, mint egy nagyon baráti és laza hangulatú partiban.

Ezt nem gond, ha előzőleg tisztázzuk a meghívókkal, hiszen ők minden bizonnyal tisztában vannak a körülményekkel és a jövendőbeli vendégek szokásaival. Amit még mindenképpen ildomos megérdeklődni a meghívás alkalmával, hogy vigyünk-e esetleg valamit magunkkal a vendégségbe? Sokszor ez csupán formális kérdés, és a legtöbbször az lesz a válasz, hogy nem szükséges, de az is lehet, hogy jól jön egy-egy plusz ital vagy harapnivaló, ami sokat segíthet a vendégek ellátásában.