Praktikus ötletek modern esküvői ajándékok vásárlásához

A házasságkötés egyaránt izgalmas esemény, amiben a modern esküvői ajándékok is kiemelt szerepet kapnak.

Az ifjú házasoknak arra készülnek, hogy összekössék az életüket és a társadalom új egységévé váljanak.

A vendégek pedig ajándékkal kedveskednek a menyasszonynak és a vőlegénynek.

modern esküvői ajándék
Modern esküvői ajándék

Az esküvői ajándék kényes téma. 

 

Ugye ezzel mindannyian egyetértünk? A választás a házastársak és a vendégek személyes kapcsolatától, a költségvetéstől és a meglepetés vágyától függ. Miután megkapjuk a meghívót egy kolléga esküvőjére, formálisabb ajándékot kell választanunk, de hagyományosan nászajándék pénz is kerülhet a borítékba. A legjobb barát vagy testvér nagy napjára viszont mindenki valami rendkívüli és hasznos dologgal szeretne előrukkolni, pénzt és időt nem kímélve.

 

Az ajándék témája általában a házaspár hobbijától is függ

Azok a fiatalok, akik hétvégén szeretnek puzzle-t rakni, nem biztos, hogy örülnek majd egy edénybolt vásárlási utalványának. Kivételek természetesen vannak, de jobb, ha az ifjú pár temperamentumára és egy hobbira koncentrálunk, ha a lehetséges esküvői ajándékok listáját állítjuk össze. A választáskor figyelembe kell venni az ara és a vőlegény hagyományait, nemzeti kultúráját is. Ha tekintettel vagyunk erre, akkor nemcsak kedveskedhetünk, hanem tiszteletet és érdeklődést is mutathatunk ezek iránt.

 

A tradíciók nyomában

Az évszázadok során a hagyományok és a nászajándék ötletek fiataloknak megváltoztak. Például korábban nemcsak a vendégek ajándékoztak, hanem a menyasszony és a vőlegény is meglepte valamivel a leendő anyóst, apóst, de más családtagokat is. Mára ez teljesen feledésbe merült. Most szabadon választhatunk modern esküvői ajándékokat, így megmutatva a kreativitásunkat. Persze hagyatkozhatunk a szabványos, mindenki szempontjából előnyös meglepetésekre. Természetesen itt a nászajándék pénzről és ágyneműről van szó. Az ünnepélyes ceremónia után, a férj és a feleség közös háztartást kezd vezetni és amint tudjuk, az edénytől az ágyneműig, minden hasznos a friss otthonba.

 

Ezekkel az esküvői ajándékokkal nem lőhetünk mellé

A vásárlási utalvány univerzális ajándék az ifjú házasoknak, mert lehetővé teszi, hogy önállóan választhassák ki, hogy mire van szükségük valójában. Sok online áruházban és hagyományos üzletben vásárolhatunk különböző értékű ajándékkártyát. Ez kifizetheti a termékek értékének egészét vagy jó kedvezményt jelent a drágább árucikkek beszerzésénél. Az ilyen modern esküvői ajándékok egyik előnye, hogyha például hűtőszekrénnyel, TV-vel vagy mosógéppel szeretnénk kedveskedni a barátainknak, akkor nem kell előre megvenni egy nagyméretű dobozt és elcipelni az ünnepségre.

 

Mi az, ami szóba jöhet még?

Ki ne szeretne lédús, grillezett steaket vagy halat csemegézni egy csodaszép nyári estén a kertben? Kétségtelen, hogy az újdonsült házastársak értékelni fognak egy grillezőt, ami alkalmas a kezdő és szakavatott konyhatündéreknek egyaránt. A romantikus vacsorák biztosan kedvelt időtöltést jelentenek a mézeshetek alatt és után is a fiataloknak. Ha tudjuk, hogy inkább egy ágynemű készletre van szükségük, fontoljuk meg ezt a lehetőséget! A jól bevált nászajándék ötletek fiataloknak mindig telitalálatot jelentenek. A jó anyagokból készült párna és paplan méltó meglepetés lesz egy fiatal családnak.

esküvői ajándék

Ne zárkózzunk el a konyhai eszközök vásárlásától!

Ezek a modern esküvői ajándékok elsősorban azoknak érdekesek, akik teljesen új lakásba költöznek. Nincs szükség olyan családi ereklyének számító kristálypohár készletet adni, ami nemzedékről nemzedékre öröklődik majd és örökké a tálalóban fog állni. Az interneten rengeteg kézműves edényszettet találhatunk. Ha ezeket megrendelésre gyártják, akkor saját magunk választhatjuk ki az anyagot és az elemek az ifjú pár kedvenc színeiben készíthetőek el.

 

Elsőre kicsit furcsán hangzó ötletnek tűnhet a függőágy.

A modern esküvői ajándékok ezen eleme leginkább azoknak a pároknak alkalmas, akik nyaralóval vagy vidéki házzal rendelkeznek. Első hallásra valószínűleg nem egy ilyen eseményhez illőnek tűnik, de sokan egész életükben erről álmodoznak, viszont nem merik megvenni. Ha az ifjú házasoknak nincs vidéki házuk, a függőágy a lakás hangulatos elemévé válhat. A legfontosabb dolog, amire figyelni, hogy a lakás tágas legyen és magas mennyezettel rendelkezzen.

 

Ki ne örülne egy kényeztető hétvégének?

A XXI. században sokan úgy gondolják, hogy logikusabb az érzelmekbe és a benyomásokba fektetni, mint a drága tárgyi eszközökbe. A modern esküvői ajándékok között egyre népszerűbb az ejtőernyős ugrás, a yacht kirándulás, a családi fotózás, a hőlégballonos repülés, SPA hétvége vagy egy külföldi utazás. Ismervén a menyasszony és a vőlegény hobbiját, könnyű lesz olyan eredeti meglepetést kitalálni, amire sokáig emlékezni fognak és kedves pillanatokkal tölti meg az életüket. Nem titok, hogy a legtöbben nagyobb melegséggel idéznek fel egy ötnapos utazást, mint valamelyik drága pohárkészletet. Számos weboldal nyújt segítséget a különböző nászutas tevékenységek kiválasztásában anélkül, hogy az triviális lenne.

 

Mindig jobb a kettő, mint az egy

A két fürdőköpeny, pizsama, törölköző és egyéb páros kiegészítők, amelyekre a fiatalok nevének kezdőbetűi vannak hímezve, kényelmet nyújtanak az otthoni tartózkodás során. Nem ritka azon eshetőség sem, hogy egy pár szereti az aktív sportokat: teniszeznek, snowboardoznak, korcsolyáznak, golfoznak vagy szörföznek. Ilyenkor nászajándék pénz helyett sporteszközökkel, például különféle edzőgépekkel, futópadokkal és felszerelésekkel lephetjük meg őket, amelyek alkalmasak az egészséges életvitelre és az izmok pumpálására. Egyesek gyakran utaznak síközpontokba és állandóan sílécet vagy snowboardot bérelnek. Ön pedig, mint figyelmes vendég, nagy örömet szerezhet, ha saját sporteszközt vásárol nekik.

 

Ha valakinek az egészséges életmód a szenvedélye

Egyre népszerűbb a fiatalok körében az egészséges táplálkozásra való odafigyelés. Ha az ifjú házasok nagy figyelmet fordítanak a szervezetük megfelelő tápellátására, lepje meg őket egy egészséges ételeket tartalmazó csomaggal, amiben különféle márkák glutén- és más káros összetevőktől mentes egészséges ételek szerepelnek. A doboz lehet vegán vagy környezetbarát. A tartalmát Ön is összeállíthatja vagy megrendelheti az ilyen modern esküvői ajándékok készítésére szakosodott speciális webhelyeken.

 

Hogyan lehet eredeti módon pénzt ajándékozni az esküvőre?

A pénz minden időben hasznos ajándék, amivel biztosak lehetünk abban, hogy teljesítjük az ifjú házasok preferenciáit és kívánságait. Ezek a sokszínű „papírdarabok” mindig relevánsak, ráadásul egyformán alkalmasak egy fiatal pár vagy érett férfi és nő házasságkötése esetén. A készpénzzel a házastársak azt vásárolhatják meg, amire az esküvő után a legnagyobb szükségük van. A pénztorta készítése valódi bankjegyekből tökéletesen betölti a tradicionális nászajándék pénz szerepét és különleges helyet foglal el a modern esküvői ajándék között. Nem nehéz elkészíteni, de gyönyörű és nagyon eredeti ötlet az év bármelyik szakában.

 

Mit NE vásároljunk esküvőre?

Sok meggyőződés létezik azokat az esküvői ajándékokat illetően, amelyeket nem szabad a fiataloknak ajándékozni. Ez a kategória magába foglal minden éles tárgyat, szerszámot, például kést, szablyát, tőrt, csavarhúzót, sőt, még a borotvát is. Ezek az elemek a gyakori veszekedések és a nem működő kapcsolatok szimbólumai.

 

A lista tovább folytatódik

 

A fiatalok esetében kerülendő nászajándék ötletek között a második helyen a régi bútorok, festmények és más antik tárgyak állnak. Sokan hisznek az energiában és abban, hogy a régi dolgok képesek magukba szívni mindent, ami a ház falai között történik. Egyesek úgy tartják, hogy ezek a tárgyak az évek során, elnyelve a negatív energiákat, elkezdik befolyásolni az új tulajdonosokat és arra késztetik őket, hogy az előző tulajdonoshoz hasonló életmódot folytassanak. Mivel nem ismerjük pontosan egy szék, asztal vagy kép múltját, nem szabad ajándékként választani ezeket.

 

A modern esküvői ajándékok megválasztása a költségvetéstől függ

Ezzel az állítással kár lenne vitatkozni. De találhatunk kreatív, érdekes és hasznos dolgokat még kevés pénzért, valamint vehetünk abszolút értelmetlen terméket hatalmas összegekért. Az a fontos, hogy a modern esküvői ajándékok őszinte szándékot képviseljenek.