Kreatív ötletek esküvőre: a modern és a hagyományos egyaránt trend!

Kreatív ötletek esküvőre? A szervezés első szakaszának számító helyszínkereséstől kezdve, a meghívók kiküldésén keresztül a menü összeállításáig, számos feladat vár azokra, akik összekötni kívánják az életüket.

Nemcsak a pár előtt állnak tennivalók, hanem rendszerint a vendégeknek is feladja a leckét, hogy milyen meglepetéssel készüljenek az ifjú párnak. A modern esküvői ajándékok a kreativitást sem nélkülözik, de a mai napig divatosak a klasszikus megoldások, legyen szó akár az esemény levezényléséről, akár az ajándékozásra szánt meglepetésekről.

Kreatív esküvői ajándék: egyszerűbb, mint gondolná!

Ha kreatív megoldásokról van szó, akkor sokan úgy érzik, nehezen találják meg az ideálist.

Különösen így van ez akkor, ha a cél az esküvői meglepetés. Mindenki szeretné kihozni magából a maximumot és az ajándékozás terén is felejthetetlenné tenni a pár nagy napját. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kreatív esküvői ajándék nemcsak a személyes jelleget hordozza magában, de ugyanakkor élményt és örömkönnyeket is jelent a párnak. A titok tehát nem másban rejlik, mint a kreativitásban, az emlékezetességben. A hasznosság már más kérdés, de ha ezt is lényegesnek tartjuk, akkor sem kell megmaradni a jól bevált kenyérpirítónál vagy mikrohullámú sütőnél.

 

Amennyiben egy népszerűségi sorrendet szeretnénk felállítani, akkor azt mondhatnánk, hogy az élmény-jellegű meglepetések biztosan a vezető helyek egyikét foglalnák el a kreatív esküvői ajándékok között. Mindenki szeret utazni, idegen tájakat, kultúrákat megismerni. Ha az aktuális helyzetben a külföldi utak nem is a legnépszerűbbek, de a belföldi turizmus előbb vagy utóbb biztosan beindul. Egy wellness hétvége vagy különleges élmény-ajándékként számon tartható program kitűnő választásnak bizonyul akkor, ha szeretnénk kitűnni a többi ajándékozó közül. Fontos azonban, hogy olyan programot válasszunk, ami passzol a pár habitusához, személyiségéhez és érdeklődési köréhez. A tandemugrás nem feltétlenül jó választás a magasságtól félő személyeknek.

modern eskuvoi ajandek

Modern esküvői ajándékok: fókuszban a személyes jelleg

Nemcsak az élmény-jellegű meglepetések örvendenek nagy népszerűségnek, hanem azok a modern esküvői ajándékok is, amelyek személyes jellegüknél fogva viszik a pálmát. A vendégek összeállíthatnak egy közös könyvet, amiben mindenki megosztja a pár valamelyikével vagy mindkettőjükkel közös és persze publikus emlékeit. Fényképes illusztrációk, rajzok, személyhez szóló sorok és jókívánságok: ezek mindegyike helyet kaphat egy ilyen könyvben, ami egyfajta emlékkönyvként is funkcionálhat.

A kreatív ötletek esküvőre lehet egy „első tégla”, ami a közös otthonteremtést, a jövőre való készülést szimbolizálja.

Egy jól megválasztott tégla rengeteg apró nyílással rendelkezik, amibe a vendégek összedobhatnak akár egy tetemes összeget is, hozzájárulva ezzel a pár közös életének elkezdéséhez.

A praktikus esküvői ajándékok soha nem mennek ki a divatból!

praktikus eskuvoi ajandek

Ugyan a kreatív ötletek esküvőre mindig izgalmas választásnak bizonyulnak, de a tradicionális megoldások hívei bátran készülhetnek praktikus esküvői ajándékokkal. A háztartásban használatos eszközök, kiegészítők mindig jó döntésnek bizonyulnak, de ha nem szeretnénk ugyanabból a készülékből a sokadik példányt ajándékozni, akkor érdemes egyeztetni a vendégekkel. A kiegészítőkkel egyébként nehéz mellélőni, ráadásul alig van esély arra, hogy két ugyanolyan megjelenik majd az esküvői ajándékok között.

A kreatív ötletek esküvőre nemcsak abban mutatkoznak meg, hogy a vendégek milyen meglepetéssel készülnek, hanem az esküvőszervezés kapcsán is számos remek megoldás kínálkozik.

A vendégkönyv, a fényképezkedési lehetőség vagy az időkapszula is gyakran kapnak helyet a lagzi programjai között. Érdemes úgy összeválogatni a dekorációs elemeket is, hogy azok mind stílusukban, mind minőségükben passzoljanak az esemény hangulatához. A vintage romantikája újra divatba jött, de a klasszikus színekkel és dekorációval megrendezésre kerülő esemény mellett is sokan teszik le a voksot napjainkban.