Trendi ballagási ajándékok: mi a menő a mai fiatalok körében?

Trendi ballagási ötletek érdeklik? Fontosnak tartja, hogy kreatív, praktikus vagy menő meglepetéssel készüljön a gyermekének?

A mai fiatalok ízlését néha nehéz megérteni, és korosztálytól is függ, hogy sikerül számára rábukkanni az ideális ajándékra. A trendi ballagási ötletek túlmutatnak a virágcsokor, a pénz és az ékszer hagyományos jellegén. Ugyan ez utóbbiak elmaradhatatlan elemei lehetnek az alkalomnak, mégis érdemes kicsit mást, többet adni a nagybetűs élet kezdetén álló fiatalnak. Ez pedig nem feltétlenül az anyagiak kérdése.

Trendi ballagási ajándékok: fókuszban az élmény ajándékozása

A mai kor embere, ajándékozás alkalmával egyre inkább hajlik az élmény-jellegű meglepetések irányába.

ballagasra

 

Elég csak saját magunkból kiindulni. Minek örülünk jobban? A klasszikus ajándékcsomagnak kávéval, csokoládéval és parfümmel, vagy inkább az izgalmat és különlegességet magában hordozó élmény-jellegű meglepetéseknek? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a trendi ballagási ajándékok között is mind inkább megjelenik az élmény ajándékozása. Legyen szó tandemugrásról, a Hungaroringen zajló élményvezetésről, rafting túráról, hosszú hétvégéről az otthontól távol, a lehetőségek köre igen széles. Sőt, olyan cégekkel is találkozhatunk a mai piacon, amelyek az elejétől a végéig vállalják az ügyintézést.

Ha nem tud dönteni, hogy a ballagási ajándék 14 éves fiúnak milyen területet öleljen fel, akár az ajándékutalvány is remek választásnak bizonyul.

Ez egyébként akkor is megállja a helyét, ha tipikusan egy üzletbe szeretnénk vásárlási lehetőséget kínálni a gyermeknek. Kapcsolódhat a téma hobbijához, érdeklődési köréhez vagy sportszenvedélyéhez. A lényeg az, hogy a személyes jelleg minden esetben fókuszba kerüljön.

Ballagási ajándék 14 éves fiúnak

A ballagásra választott ajándék kapcsán természetesen nem mehetünk el a nem és az érdeklődési kör mellett. Az ajándék akkor felel meg majd a támasztott követelményeknek, ha ismerjük a megajándékozandó személyt. A tinikor küszöbén gyakran megkérdőjeleződik ez a szülőkben. Ugyanakkor egy kis odafigyeléssel sikerül rátalálni arra a megoldásra, ami ballagásra ideálisnak bizonyul. Bár aktuálisan a fesztiválok sorsa még nem tisztázott, de alapvetően egy fesztiváljeggyel sem lehet mellélőni.

ballagasra kreativ ajandek

Családi összejövetel ballagásra

Ez az, ami elmaradhatatlan program minden család esetében. A jelenlegi helyzetben a ballagásra készülődés némileg megváltozott az elmúlt évekhez képest. A pandémia hatással volt az oktatás formájára, mint ahogyan az utolsó hetek programjai is változást mutattak a végzősök esetében. Nemcsak a középfokú oktatási intézményekben jelent a diákoknak problémát a megszokott rendezvények elmaradása vagy a korlátozott formában történő megrendezése, hanem az általános iskolásoknál is.

A jelenléti és a digitális oktatás aránya az elmúlt tanévben inkább ez utóbbi felé mozdult és a ballagásra történő készülődés alkalmával sem mindegy, hogy milyen összejövetelt tervezünk. Az ugyanabban a háztartásban élő családtagok minden gond nélkül összeülhetnek, hódolhatnak a gasztronómia oltárán, de a nagyobb családi programokat érdemes talán kicsit későbbre halasztani. A fiatalok gyakran nem is bánják, hogy nem kell órákon keresztül mosolyogni a rég nem látott rokonokra. Ugyanakkor fontos, hogy megadjuk a módját a ballagásnak, hiszen ettől is érzi a 14 éves fiú vagy lány, hogy bizony változás érkezik az életébe.

Kreatív ajándék ötletek: emlékezzen fényképekkel!

A fényképezés, mint program, igen nagy népszerűségnek örvend napjainkban.

A műtermi vagy éppen szabadtéri körülmények között zajló fényképezés során olyan kreatív képek készülhetnek, amelyek életre szóló élményt kínálnak a résztvevőknek. Akár ballagásra is remek választás lehet a fotózás ajándékozása. A megajándékozott eldöntheti, hogy kivel vesz részt a fotózáson, de arra is lehetőség kínálkozik, hogy legjobb barátaival használja ki a lehetőséget. A trendi ballagási ajándékok között előkelő helyet elfoglaló élmény-ajándékok sajátos formája a profi közreműködésével végzett fényképezés.

Az ajándékozás igazi értéke

Legyen szó ballagásra vagy a sikeres egyetemi felvételire választott meglepetésről, a következetesség és a személyes jelleg egyaránt lényeges. Szülőként célszerű odafigyelni arra, hogy a gyermek anyagilag is a korosztályának megfelelő meglepetést kapjon. A következetes gyermeknevelés lényeges szempontja ez. Bár vannak, akik már a ballagást követően autókulccsal a kezükben vágnak neki a jogsi megszerzésének és minden létező luxusmárka megtalálható a szekrényükben.

Persze nem ez az átlagos tendencia. Az odafigyelés és a gondoskodás abban is megmutatkozik, hogy a trendi ballagási ajándékok mennyire személyes, ugyanakkor valódi örömet szerző meglepetések. 14 évesen már nem fiatal a gyermek, pláne nem akkor, ha a későbbiekben a középfokú oktatási intézményből történő ballagásról van szó.
A klasszikus vagy a trendi ballagási ajándékok igazi értéke nem mérhető anyagiakban, hanem sokkal inkább abban, hogy a diák biztos háttérrel rendelkezik, mert olyan emberek veszik körül, akikre bármikor számíthat.