Milyen manapság a népszerű eljegyzési ajándék?

Az eljegyzési ajándék kiválasztásakor érdemes szem előtt tartani, hogy ez még nem az esküvő.

Tehát, ha valamilyen extra ötlettel szeretnénk előállni a nagy napra, akkor megéri azt akkorra tartogatni. Tény viszont, hogy a szülők, barátok már az eljegyzés alkalmával is igyekeznek kitenni magukért és személyes, gyakran élmény-jellegű meglepetéssel készülni a párnak.

Eljegyzési ajándék szülőktől: nem az anyagiak az elsődlegesek!

Ha ajándékozásról van szó, akkor automatikusan felmerül az anyagiak kérdésköre.

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy exkluzív tengerentúli utazással készüljön. Ugyanakkor senki nem szeretne „alulteljesíteni” és azt érezni, hogy nem ad méltó meglepetést. Itt egy dolgot érdemes tisztázni. Az esküvőszervezés, az eljegyzési ajándék, vagy éppen a majdani nászajándék sem kellene az anyagiakról szóljon.

 

Sajnos az emberek közötti versengés ezen a téren is gyakran megmutatkozik, pedig pont az esküvő, két család egyesülése, valamint az összetartozás és a szeretet ünnepe nem az a bizonyos alkalom, ahol helye van az anyagiasságnak.

Érdemes az eljegyzési ajándék kapcsán is szem előtt tartani, hogy a szívből adott, személyes meglepetés sokkal nagyobb értékkel bír, mint az, hogy ki tudja a másikat túllicitálni.

eljegyzesre ajandek

Eljegyzésre ajándék? Miért ne?!

Amikor két ember életének összekötéséről van szó, akkor a legtöbben inkább a nászajándékra fókuszálnak.

Tény, hogy az eljegyzési ajándék is elterjedt és népszerű megoldás, elsősorban a szűkebb családi, baráti körben.

Míg az esküvőre meghívottak mindegyike igyekszik kitenni magáért, addig eljegyzéskor más a helyzet. Ilyenkor elsősorban a szülők és a közeli barátok gondolnak a párra, hiszen ők azok, akik életüknek mindennapi részeit képezik. Hogy milyen az ideális meglepetés? Mit érdemes választani akkor, ha csak szűkös az anyagi keret? Mit lehet kihozni, akár kevesebb pénzből is, de kreatívan?

Eljegyzési ajándék: fókuszban az élmények!

Mi más lehetne nagyobb meglepetés, mint a manapság oly népszerű élmény-jellegű ajándékok? Ezek akár eljegyzési ajándék gyanánt is megállják a helyüket. A wellness pihenés vagy egy különleges helyszínen megrendezésre kerülő romantikus vacsora garantáltan beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

Még csak prémiumkategóriás egzotikus utazásra sem kell befizetni ahhoz, hogy egy életre szóló élményt sikerüljön adni. Ez különösen igaz a mai világban, amikor sokan inkább a belföldi programokat részesítenék előnyben. Akár olyan cégek szolgáltatásait is igénybe lehet venni, amelyek kifejezetten élmény-jellegű ajándékozással foglalkoznak és egészen elképesztő, különleges programokat kínálnak az érdeklődőknek.

Ha nem tudja pontosan, hogy az eljegyzési ajándék céljából milyen program lenne az ideális, akkor mindezt ajándékutalvány formában is nyújthatja.

Így a pár maga választhatja ki azt a lehetőséget, amelyik közel áll mindkettőjükhöz. Tandemugrás vagy sétarepülés hazánk legszebb tájai felett? A lehetőségek száma igen széles és bármilyen érdeklődési körrel rendelkezik az ifjú pár, megtalálják a számításaikat.

Apró, de személyes eljegyzési ajándék

Ha kevesebb anyagi forrás áll rendelkezésre, akkor némi kreativitással izgalmas eljegyzési ajándék születhet. A gravírozott tárgyak nagy népszerűségnek örvendenek. A választott meglepetésre egy kedves idézetet is rá lehet írni, ami így a közös otthon mutatós elemévé válhat. Hasonlóképpen jó választás lehet az eljegyzési fotózás, amihez csak a megfelelő fotóst kell megtalálni. Kínálat akad bőven és legyen szó akár műtermi képek készítéséről, akár a szabadban alkotott fotócsodákról, az így készült képek örök emlékként szolgálnak majd a párnak.

Pénz, mint eljegyzési ajándék

A legtöbben pénzt nem szívesen ajándékoznak és kapni is kissé kellemetlen dolog.

A pénz, mint eljegyzési ajándék szülőktől ugyanakkor egészen más dolog. Természetes, hogy a szülők hozzá kívánnak járulni mind az esküvő költségeinek fedezéséhez, mind a közös életük kezdéséhez. Ehhez is megtalálható az a forma, ami stílusos, igényes és inkább humoros vagy megható, mint zavarba ejtő. Hallott már a pénzcsokorról? A megoldásnak köszönhetően, akár tetemes összeg is átadható virágcsokorba kötve. A klasszikus, borítékban átnyújtott módszer is személyessé tehető azzal, ha például egy személyre szóló könyvbe kerül a boríték, néhány kedves sor társaságában.

Az eljegyzésre ajándék tehát elsősorban akkor kerül szóba, ha a szülőkről, közeli barátokról, rokonokról van szó.

eljegyezesi ajandek szuloktol

Egyáltalán nem elvárás, még kevésbé követelmény, sokkal inkább egyfajta gesztus ez az érintettek részéről. Eljegyzésre ajándék keresés alkalmával érdemes a világhálón ötleteket gyűjteni, hiszen a webáruházak, szolgáltatók minden korábbinál szélesebb kínálattal állnak bárki rendelkezésére. A nagy napot megelőzően, szintén hasznos lehet az internet segítségével megtalálni azokat a szakembereket, akik az esküvőszervezés terén tudnak mindenre kiterjedő tudásukkal rendelkezésre állni. Olykor a szülőktől akár az esküvőszervezés költségei az ajándék, ami kétségkívül nagy támogatás az ifjú párnak.