Kreatív ajándék ötletek házilag kivitelezve

Manapság egyre többen döntenek úgy, hogy vásárolt tárgyak helyett, saját kezükkel készítik el a szeretteik meglepetését, ehhez jönnek jól az ajándék ötletek házilag.

Gyerekként, az óvodában és az általános iskolában szinte mindenki készít a szüleinek ajándékokat, rajzokat, apróbb tárgyakat, hímzéseket, könyvjelzőt. Ahogy azonban felnövünk, úgy válik szokássá a meglepetések készen való vásárlása. Pedig a kézműves megoldások még mindig a leginkább szívhez szóló ajándékok.

Hogyan választhatók ki például a legjobb kreatív ajándék ötletek házilag szülinapra?

Az első és legfontosabb, hogy kiderítsük, milyen dolgokat szeret az, akit szeretnénk meglepni valamilyen kézműves ajándékkal. Ha ezzel megvagyunk, mondhatni már könnyű a dolgunk, csak meg kell találni a módszert, amivel megvalósíthatjuk. Ha nincs semmilyen ötletünk – ez nem ritka azoknál, akik sohasem kézműveskedtek még – csak írjuk be a netes keresőbe a megfelelő kulcsszavakat. Egy kattintás és máris videók, illetve képek ezreit kapjuk, amelyekből könnyedén inspirálódhatunk. Válasszuk ki azt, amit mi is meg tudunk valósítani és lássunk munkához!

Nincs szükség komoly beruházásra a kézműveskedéshez

 

Sokan azt hiszik, hogy otthon elkészítsenek bármilyen kézműves meglepetést, komoly felszerelésre van szükség. Ezzel szemben, gyakran elég egy ragasztópisztoly és néhány apróság ahhoz, hogy az ajándék ötletek házilag megvalósuljanak és valami szépet alkossunk. Például ahhoz, hogy elkészítsünk egy kis tárolóedényt vagy virágtartót, nincs szükség sem agyagozó, sem pedig asztalos műhelyre, de még gyakorlatra sem. Akár gipszből, akár süthető gyurmából is megcsinálhatjuk, ami az otthoni sütőben is kiszáríthatjuk.

Ha egy drága, dekorációs boltban láttunk valamilyen díszes képkeretet, máris egy remek ajándékötlet kerekedhet ki belőle.

Ha a hobbiboltban vásárolunk egyszerű fából készült képkeretet, elég elővennünk a ragasztópisztolyt és minden olyan kis apróságot, amit a nyaralásaink során összegyűjtöttünk. A kavicsok, kagylók, színes gyöngyök, üvegcserepek tökéletes alapanyagot jelentenek.

A közös fotó, ami a keretbe kerül, még személyesebbé teszi a meglepetést. Egy hangulatos asztaldíszhez vagy gyertyatartóhoz sem kell komolyabb felszerelés. Csak a jól bevált ragasztópisztolyra, szép formájú üvegre, szépen nyomott, régi papírdarabra és spárgára van szükségünk, amit a palack köré tekerünk és ragasztunk. Néhány szép gyönggyel, karácsonyi dísszel még hangulatosabbá varázsolhatjuk, sőt, az ünnepi asztal fényét is emelheti.

Mi van, ha a kreatív ajándék ötletek házilag történő megvalósításához nem vagyunk elég ügyesek?

Megesik, hogy úgy érezzük, nem rendelkezünk kellő kézügyességgel, netán nem rendelkezünk a szükséges alapanyagokkal és segédeszközökkel. Természetesen ekkor sem kell lemondanunk az ajándék ötletekről házilag. Azon kívül, hogy a különböző, videókat megosztó oldalakon is találhatunk részletes bemutatókat, manapság rengeteg workshopot is tartanak az egyedi ajándékokkal foglalkozó kézművesek és dekoratőrök. Így személyesen tőlük is megtanulhatjuk a praktikákat. Sőt, ezeken a foglalkozásokon el is készíthetjük az általunk kitalált ajándékokat, hiszen minden szükséges dolgot biztosítanak hozzá.

Egy workshop is beletartozhat a kreatív ajándék ötletek lányoknak szóló választékába

Ezeken a mini tanfolyamokon nemcsak a technikát sajátíthatjuk el, de inspirációt is szerezhetünk a jövőben készítendő meglepetésekkel kapcsolatban. Sőt, akár születésnapi ajándékba is adhatjuk a workshopot, ha tudjuk, hogy egy barátnőnket érdekli a téma. Később, akár közös programmá is válhat az ajándék ötletek házilag való kivitelezése. Sokan például már nemcsak mézeskalácsot készítenek hagyományos családi programként, hanem természetes anyagból, süthető gyurmából karácsonyfadíszeket is, felidézve a régi ünnepek hangulatát. Mindemellett – bár ez most meglepően hangzik – a sikerélmény megnöveli az ember önbizalmát és javítja önértékelését is!

Kreatív ajándékok házilag? Kísérletezzünk bátran!

Azt nem állítjuk, hogy mindenki egyformán tehetséges mindenben. Ahhoz, hogy kiderítsük, a rengeteg kreatív módszer közül melyik a kedvünkre való és melyikhez van érzékünk, kísérletezni kell. Nem baj, ha valami nem sikerül, a lényeg, hogy próbálkozzunk! Sokan úgy gondolják, tökéletlen lenne a munkájuk, ezért gyakran bele sem kezdenek az alkotásba. Ennél rosszabbat nem is tehetnének! Hiszen, ahogy a mondás tartja, a puding próbája az evés, ha nem tesszük magunkat próbára, sohasem tudhatjuk meg, mi az igazság. Ha pedig megtaláltuk a nekünk való kreatív elfoglaltságot, érdemes benne elmerülni és mind magasabb szintre emelni a tudásunkat.

Miért jó választás a saját magunk által, kézzel készített vicces szülinapi ajándék házilag?

Egy kreatív meglepetés – még akkor is, ha mi magunk úgy látjuk, nem tökéletes – sokkal komolyabb jelentéstartalommal bír, mint bármilyen tárgy, amit a boltokban megvásárolhatunk. Az, aki megkapja, látni fogja, hogy mennyi időt és energiát áldoztunk az elkészítésére. Tudni fogja, hogy mennyit gondolkodtunk és tervezgettünk annak érdekében, hogy igazán személyre szóló legyen.

Milyen alkalomra ajánlottak az ajándék ötletek házilag?

Legyen szó születésnapról, névnapról, házassági évfordulóról, ballagásról, húsvétról vagy karácsonyról, a kézműves ajándékok mindig jó választásnak bizonyulnak. Gyönyörű lakásavató ajándék lehet a régi, kövekkel díszített medálokból készült szalvétagyűrű készlet, ami tökéletesen egyedi lesz. Sőt, az ünnepekre lakásdekorációt is készíthetünk asztaldísz vagy a manapság nagyon divatos kopogtató formájában. Akár ezek is remek ajándékok lehetnek, csupán a szezonnak megfelelő alapanyagokkal és alkotóelemekkel kell dolgozni. A legfontosabb az, hogy mindig ragadjuk meg az aktuális alkalom lényegét, amit apró kiegészítőkkel még inkább kiemelhetünk a kreatív alkotásainkban.

Anyák napi ajándék készítése saját kezűleg? Mindig jó ötlet!

Legyünk akárhány évesek, ha az édesanyánkat saját készítésű meglepetéssel köszöntjük fel anyák napja alkalmából, biztosak lehetünk abban, hogy örömkönnyekben tör majd ki!