A romantikus ajándék nemcsak a szerelmesek napján aktuális

Ajándékot adni jó, ha pedig egy férfi azon töpreng, hogy mi a legjobb romantikus ajándék nőknek, meg is találja a megfelelőt. A választék hatalmas, akár minden héten új jelét adhatja szerelmének.

Nagyon kevés olyan férfi van, aki ne szeretné a tenyerén hordozni kedvesét. Ilyenkor sokat gondolkodnak, milyen szerelmes ajándékokkal lepjék meg párjukat.

A megszokott romantikus ajándékok mellett szerencsére már rengeteg másfajta meglepetéssel is megtehetik.

Ha saját kútfőből nem megy az új ötlet, érdemes körülnézni az interneten is, ahol sok tippet kaphatnak az úriemberek. Ha pedig nekik mégsem sikerül rátalálni az igazira, akkor nyugodtan kérjék a hölgyek segítségét, végülis a legjobb első kézből tájékozódik az ember! Lehet, hogy fantáziátlan dolognak tűnik iránymutatást kérni, de ha kiderül, hogy mi az, amire a páros női tagja egyáltalán nem vágyik, segít elkerülni a baklövéseket.

 

 

A romantikus ajándékok nem egy napra szólnak!

Bár az emberek jó része úgy gondolja, hogy a romantikus ajándék nőknek témaköre kimerül a szokványos meglepetésekben.

Ezek a virág – egy vagy több szál -, csokoládé, parfüm, ékszer. Ráadásul a többség ezeket az ajándékokat az év egy-egy jelentős napjára időzíti, mint a Valentin nap, az évforduló vagy a hölgy születésnapja. Pedig az ilyen jeleit a szerelemnek minden nap ki kellene nyilvánítani valamilyen módon. Hiszen a boldogságért folyamatosan dolgozni kell, nem veheti egy szerelmespár sem magától értetődőnek. Főleg akkor igaz ez, ha már együtt is élnek jó néhány éve, hiszen a megszokás és a mindennapok rutinja miatt elszürkülhetnek a korábban lángoló érzelmek. Sőt, akár meg is mentheti a párkapcsolatot az időnkénti meglepetés. Nem ritkán, egy-egy kihűlt kapcsolat esetében, a párterápia is rámutat arra, hogy az apró, rendszeres figyelmességek felelevenítik a szerelmet és ismét visszahozzák a romantikát.

Mi lehet a legjobb ajándék a párodnak?

Őszintén? Amire valóban szüksége van! Ha ez egy nyugodt és csendes nap a gyerekek nélkül – egyedül vagy kettesben – akkor az. Ha egy fodrászhoz való időpont, mert az elmúlt időszakban nem volt magára egy perce sem, akkor az. De tökéletes romantikus ajándék nőknek egy kellemes vacsora, egy vidám vagy kulturális program kettecskén, bármi, amivel ki lehet kapcsolódni, ami kiszakít a mindennapok taposómalmából.

Egy rég várt mozifilm vagy egy kirándulás, de akár egy könnyed, esti séta, vagy egy wellness hétvége, esetleg páros masszázs is életre kelti a romantikát. Persze, az sem ritka, hogy egy összebújós, kuckózós, otthoni filmnézős, nassolós este az igazi ajándék. Természetesen nem azt mondjuk, hogy a virág, édesség és egyéb, gyakori ajándékötlet nem elég romantikus, de mindenképpen érdemes több szinten gondolkodni. A legfontosabb, hogy a nő ismét kívánatos és boldog nőnek érezhesse magát, ne csak anyának vagy épp munkatársnak.

Extrém is lehet a romantikus ajándék nőknek?

Manapság a romantika nem olyan körülhatárolható, mint mondjuk száz évvel ezelőtt. Sokaknak sokkal inkább azt jelenti, hogy közösen, a párjukkal együtt csinálnak valamit és ez tartja életben a szenvedélyük tüzét.

Éppen ezért egy romantikus ajándék lehet egy közös bungee jumping ugrás is.

A lényeg, hogy utána egészen más szemmel néz egymásra két ember. Érdemes körülnézni a különféle élmény ajándékokat ajánló weboldalak között is, hiszen sok programot eleve pároknak alakítanak ki, így biztosan nem fog senki csalódni. Azonban nemcsak az extrém kihívások között lehet válogatni. A gasztronómia világában is kalandozhatnak együtt a szerelmesek, főzhetnek vagy bort kóstolhatnak, sőt, akár egy igazi festményt is elkészíthetnek közösen, esetleg elmehetnek együtt egy workshopra. A kreativitás közös megélése is romantikus dolog, még akkor is, ha első hallásra talán nem tűnik annak!

De vajon mi az örök szerelem ajándéka?

Nos, míg a romantikus ajándékok tárgyáról megoszlanak a vélemények, abban mindenki egyetért, hogy az örök szerelem ajándéka nem más, mint a jegy-, illetve a karikagyűrű. Ezekkel az ékszerekkel ugyanis a pár örök hűséget fogad egymásnak és kifejezik, hogy együtt szeretnék leélni az életüket. Ez egy olyan közhely, ami kivételesen tökéletesen igaz is.

Amíg az eljegyzési gyűrű meglepetés szokott lenni, addig a karikagyűrűt a párok együtt szokták kiválasztani, hiszen ez ugyanúgy közös döntés, mint a házasság. A gyűrű megvásárlásakor fontos szempont, hogy mindkét fél igényei figyelembe legyenek véve, hiszen csak így viselik mindketten büszkén a házassági ékszert, akár évtizedeken át. Szerencsére ma már nem kötelező teljesen egyforma karikagyűrűket választani. Ez azért jó, mert míg a hölgyek szeretik, ha egy – vagy több – ékkő díszíti gyűrűjüket, addig az urak kevésbé feltűnő módon díszített ékszereket tartanak előnyösnek. Különböző karikagyűrűk esetén egy-egy olyan motívum köti össze az ékszereket, amely mindkettőn megjelenik. Ez lehet gravírozás, különböző színű aranyrészek kombinációja is. Ha egyforma gyűrű kerül kiválasztásra, érdemes a belső felére személyes üzenetet gravíroztatni, így még inkább az örök szerelem ajándéka lesz.