Az egyedi ajándékötletek minden ünnepet csodássá tesznek

Bár egyszerűbb minden meglepetést a boltokban beszerezni, az egyedi ajándékötletek segítségével mégis sokkal nagyobb örömet okozhat szeretteinek, ismerőseinek, barátainak.

 

Sok ember nem szeret ajándékot kapni. Nem azért, mert maga az ajándékozás érinti őket kellemetlenül. Sokkal inkább az ennek az oka, hogy mindig olyasmit kaptak, amire vagy nem volt semmi szükségük, vagy éppen egyáltalán nem érintette meg őket. Ezek az ajándékok általában vagy továbbajándékozásra kerülnek – lássuk be, nem túl udvarias, de legalább praktikus megoldás az újrahasznosítás szempontjából – vagy idővel a szemétben kötnek ki. Egyik sem olyan cél, amit az ajándékozók szeretnének elérni. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb esetben egyedi ajándékötletek közül válassza ki a meglepetést egy-egy rokonának, barátjának, ismerősének. Ha így tesz, biztos lehet a sikerben és abban, hogy ajándéka sokáig emlékezetes marad és senki sem akar tőle gyorsan megszabadulni.

Az egyedi ajándékötletek férfiaknak is kijárnak!

 

egyedi ajándékötletek férfiaknak

Ahogy a nőknek, tiniknek, fiúknak és lányoknak, úgy a férfiaknak is lehet sablonos, unalmas ajándékot venni születésnap, névnap vagy más ünnep alkalmából.

De lehet egyedi meglepetést is adni, ami sokáig mosolyt csal az ünnepelt arcára és eszébe jut, kitől is kapta. Érdemes kicsit utána kérdezni, hogy van-e a megajándékozandónak valami hobbija, netán rajong-e a legújabb elektronikai termékekért, hiszen így máris könnyebben megy az ötletelés. Az is jó irányvonal lehet, ha kedveli a különleges italokat, mivel ezekhez is pazar, igazi luxus életérzést keltő kiegészítők vásárolhatóak meg a jobb helyeken. Például annak, aki szereti a jó borokat, szüksége van egy dekantálóra. Az viszont már korántsem mindegy, hogy ez hogy néz ki. Lehet a régi, klasszikus külsejű dekantálók közül szemezgetni, de jobb, ha egy elegánsabb, metszett darabot választ, így elkerülhetjük a „tucat” érzést az ajándékcsomag kibontásakor.

Sokan úgy gondolják, hogy a szexre utaló ajándékokért rajonganak a férfiak, de az igazság az, hogy ez csak bizonyos életkor alatt, maximum 20 éves korig van így. Afölött egy ilyen meglepetés inkább kínos, mintsem vicces és legfeljebb a legjobb barátok esetében elfogadott, ha egy közös, esetleg bennfentes poénra utal. Minden más esetben rossz ötletnek számít az ilyen témájú meglepetés!

Könnyeket csalnak a szembe a megható ajándékok

Ha igazán emlékezetes pillanatot szeretne szerezni valakinek, arra is több lehetőség van. Az egyik az, hogy felkutat olyan dolgokat, tárgyakat, amelyek a gyermekkorára emlékeztetik a megajándékozottat, de ugyanilyen jó ötlet, ha a régi fotóalbumokat lapozzuk fel.

megható ajándékok

Ezekben ugyanis könnyen találhat olyan fényképeket, amelyeket digitalizálhat, vagy egy különleges keretben elhelyezhet. Sőt, ha van – vagy csak volt – imádott házi kedvence, egy róla festett, festőművész által elkészített festmény is telitalálat, ha meg akarja hatni szerettét, ismerősét.

Az élmény ajándék ötletek igazán feledhetetlenek

Az élmények mindig feledhetetlenek, nem csoda, hogy ez az ajándékozási forma egyre elterjedtebbé és kedveltebbé vált az utóbbi években. Ráadásul még felesleges tárgyakat és vásárlásokat sem generál, így akár a környezettudatos magatartásba is belefér. Az élmények ráadásul teljes mértékben személyre szabhatóak!

élmény ajándék ötletek

Hiszen, ha kideríti, mi érdekli igazán az ajándék várományosát, biztosan nem lőhet bakot, mindenképpen sikere lesz. Sőt, akár páros program is lehet belőle! Legyen szó bármilyen élményről, a legfontosabb az, hogy az ajándékozó ne minősítse a dolgot. Akkor se, ha ő maga épp nem ért egyet vele, vagy nem tudja értékelni. Az legyen a legfőbb, hogy az, akinek szánja, boldog legyen.

Biztos sikerre számíthat a kreatív ajándékötletek kitalálója

Ha a lehető legmesszebb szeretné elkerülni a sablonos ajándékokat, akkor a kézműves és az egyedi megoldások között érdemes keresgélni. Azért is praktikus ezek közül szemezgetni, mert többségük személyre szabható gravírozással, festéssel, vagy egyéb módon és többféle alkalomra is találhat megfelelő ajándékokat. Legyen szó munkahelyi búcsúztatóról, pedagógusnapi ajándékról vagy ügyfélnek szóló apró figyelmességről, a kreatív ajándékötletek között mindig megtalálhatja a legjobbat, legötletesebbet. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ezek a kreatív ajándékok – az esetek többségében – a mindennapi élet során valóban használható dolgok otthon vagy az irodában.

Egyedi ajándékötletek szülinapra? Ez a minimum!

egyedi ajándékötletek szülinapra

Ugyan a születésnapokon az ünnepelt van a középpontban, minden vendég szeretne egy kicsit kiragyogni a tömegből. A legegyszerűbben ezt úgy érheti el, hogy különleges, egyedi ajándékötlet alapján lepi meg a születésnapost. Választhat az illető hobbijához vagy álmaihoz passzoló meglepetést, ezzel is megmutatva, hogy tényleg odafigyel arra, hogy kinek milyen ajándékot szán. Ez lehet élményutalvány, valamilyen igazán különleges dolog, de lehet vicces holmi is, ami biztosan mosolyt csak az ünnepelt arcára akkor is, ha rossz napja van. Az igazán személyes születésnapi ajándék nem csak egy a sok színes csomag közül, hanem maga a nagybetűs figyelem és szeretet jele!

Tudta? A konyhában is valóra válhatnak egyedi ajándékötletek!

Az elmúlt néhány évben egyre nagyobb teret hódítanak az úgynevezett gasztroajándékok. Ezek körébe olyan finomságot tartoznak, amelyeket a saját két kezével készít el az ajándékozó. Az ajándékcsomagba kerülhetnek ízletes, különleges kekszek, saját befőzésű, izgalmas ízesítésű lekvárok, szörpök, egyéb apró finomságok.

kreatív ajándék ötletek

Természetesen akkor tökéletes egy gasztroajándék, ha a készítő a megajándékozott esetleges ételintoleranciájára is odafigyel, így biztos, hogy tudni fogja, személyre szól a meglepetés. Ha azonban nem a konyha ördöge, akkor sem kell lemondania az egyedi ajándékötletekről a gasztronómia terén, hiszen kész termékekből is összeválogathat egy ínycsiklandozó csomagot. Ilyenkor törekedjen a tartósítószerektől és adalékanyagoktól mentes finomságok beszerzésére és arra, hogy – ha szükséges – cukor-, glutén- vagy épp laktózmentes legyenek az enni- és innivalók.