Virágcsokrok helyett jobb az élmény ajándék ballagásra

Legyen szó általános iskolai vagy középiskolai ballagásról, a végzősök általában rengeteg virágot és plüssöt kapnak, pedig az élmény ajándék ballagásra sokkal jobb ötlet lehet. Az mindenesetre biztos, hogy nem egy átlagos, sablonos meglepetés kerekedik ki belőle.

A ballagás komoly dolog egy tanuló életében. Akár nyolcadikból megy középiskolába, akár az érettségi előtti utolsó alkalom a ballagás, mindenképpen egy új szakaszba való átlépést jelent. Ezt pedig érdemes megünnepelni úgy, hogy az igazán emlékezetes legyen. A legtöbb esetben ez az ünnep csupán egy délutánra szól, rengeteg virággal, plüssfigurával körítve, esetenként egy-egy komolyabb ékszer is átadásra kerül az épp nagykorú ballagónak. Pedig a ballagási ajándék ötletek tárháza egyenesen végtelen! Ebbe pedig beletartozik az élmény ajándék ballagásra is!

Milyen a jó nyolcadikos ballagási ajándék?

Függően attól, hogy lánynak vagy fiúnak szerveződik az élmény ajándék ballagásra, érdemes több dologban gondolkodni, hiszen könnyen megeshet, hogy egy szabadtéri programlehetőséget elmos az eső.

Ráadásul az sem mindegy, hogy mi érdekli a ballagó kiskamaszt. Ha egy lány nem szereti a kihívásokat, sokkal inkább a csajosabb dolgok érdeklik, akkor egy vidám, pasztellszínekből összerakott, finom sminkcsomag vagy körömlakk készlet tökéletes választás lehet. Sőt, egy szépségszalon meglátogatása is, természetesen szigorúan tiniknek szóló kezelésekkel, ettől mégis felnőttebbnek érzi majd magát!

 

nyolcadikos ballagasi ajandek

Egy 14 éves kamaszlány már szeret kísérletezgetni a sminkeléssel és a divat iránt is érdeklődik, így akár egy bevásárló körút is remek móka lehet ajándékképp! De ugyanilyen jó ajándék lehet egy fiú számára egy modellező készlet, amivel elbíbelődhet a kiskamasz, de ez nemtől függetlenül is remek választás. Hasonlóan jó ötlet egy közös vidámparkozás, lovardai látogatás vagy bármi, amit a nyolcadikos ballagó szeretne, hiszen ez – hasonlóképp a születésnapról – most csak róla szól.

A gimis ballagási ajándék már nyugodtan felpörgetheti az adrenalinszintet is!

Ha ballagási ajándékokról van szó, a középiskola végén már komolyabb élményekben is lehet gondolkodni.

Ez lehet egy gokartverseny, szélcsatornában való lebegés, vagy bármilyen extrém kihívás, amire az érettségire készülő vágyik.

gimis ballagasi ajandek

De akár egy külföldi városnéző túra is a megfelelő választások közé tartozhat. Sőt, ha egyedül engedjük el a gyermekünket a barátaival egy másik országba, az jó alkalom arra is, hogy megmutassuk, maximálisan megbízunk benne. Ez pedig még különlegesebbé teszi számára az élményt. Ráadásul akár az érettségi bizonyítvány megszerzésének ünneplésére is tökéletes lehet!

A ballagó utólag is eldöntheti, mit szeretne, hiszen az élmény ajándék ballagásra listából is kiválasztható

A családtagoknak, szülőknek néha nem könnyű kideríteni, hogy mire vágyik a ballagó kiskamasz vagy épp érettségire készülő fiatal. Gyakran hiába kérdezik, a válasz a klasszikus „nem tudom” lesz, ez pedig megnehezíti az ajándékozást. Szerencsére erre az esetre is van már megoldás!

Manapság már olyan szolgáltatások is vannak, ahol egy fix összeg befizetése után komplett listából választható ki az ajándék ballagásra.

ballagasi ajndek

Különböző tematikájú lehetőségek közül lehet rábökni arra, ami a legjobban tetszik a ballagónak. Vannak gasztronómiai, kaland, családos, alkotással kapcsolatos és még jó pár témájú lista, amelyek nagy többsége kamaszok számára is ajánlott. Igaz, némelyik a nagykorúság betöltése előtt csak és kizárólag szülői engedéllyel! Ugyan több helyen különválasztják a férfiaknak és a nőknek szóló élménycsomagokat, ez senkit ne akadályozzon meg semmiben! Maguk az élmény ajándékok – például a szabaduló szobák – ugyanis meglehetősen uniszex módon vannak kialakítva. Manapság pedig már cseppet sem meglepő, ha egy lány paintball programra vagy élményvezetésre szeretne menni, míg egy fiú inkább a főzőiskolában próbálná ki magát! Sőt, akár el is teheti az érintett az ajándékát egy másik évszakra vagy akár a következő évre is, ez kizárólag rajta múlik!

Akárhogy is válasszon a ballagó, a lényeg, hogy remekül érezze magát és sokáig emlékezzen a ballagási ajándék nyújtotta élményre.

Egy élmény örök ballagási emlék marad

ballagasi emlek

A ballagás már önmagában is hatalmas élmény, hiszen lezár egy korszakot és valami új dologba való átlépés kapuját jelenti. Nem csoda, hogy mindenki szeretné kisebb-nagyobb mértékben megünnepelni. Az erre az alkalomra szóló ajándékok pedig egyidősek magával a ballagással. Az élményajándékok egyre népszerűbbek és ez nem meglepő, hiszen sokkal emlékezetesebbek egy-egy tárgynál és örökre megmaradnak a hozzájuk kapcsolódó érzelmek.

Persze, az sem árt, ha fotón vagy videofelvételen is megörökítjük a ballagási ajándékot, hogy a legapróbb részletek se vesszenek el az emlékezetben.

Így időről időre újra megnézheti és átélheti az élményt mind a ballagó, mind pedig a család többi tagja, ezáltal is erősítve a köztük lévő kötelékeket. A csodálatos fotók különleges dekorációként való összeállítása pedig ugyanúgy lehet ajándék ballagásra, mint maga az élmény, amelynek emlékét látványukkal képesek örök időkre meghosszabbítani.