A kézműves ajándékok személyes ereje

A kézműves ajándék ötletek megvalósításával felszínre hozhatjuk a bennünk szunnyadó kreativitást, különösen, ha az alkotást kifejezetten „tavasziasra” szabjuk.

Kézzel készített ajándék ötletek az ébredező természet jegyében

Soron következő írásunkban a kézműves ajándékok lesznek a részletezni kívánt téma, hiszen nem pusztán az utóbbi időben élik reneszánszukat ezek a tárgyak, de történelmük is van. Nem csoda, hiszen a legfontosabb, ami a kézműves ajándékok elkészítéséhez kell, az tulajdonképpen mindenkinek mindig kéznél van, nevezetesen a két keze, valamint az ötletek, amik az ember fejében megfogalmazódnak. A tapasztalat azt mutatja, a DIY szerelmesei általában a környezetükből merítik az ihletet – s mi más is lehetne most a fő téma, mint a hosszú, hideg téli hónapok utáni ébredező természet?

kezzel keszitett ajandek

Kézműves ajándék ötletek a virágültetés jegyében? Igen!

Az időjárás egyre melegebbé válásával a lelkünkben is megéled az a hamisítatlan, kifejezetten tavaszi hangulat, amikor a természet hívó szavát meghallva másra sem vágyunk, mind a szabadban, a friss levegőn eltölteni mindazt a szabadidőt, ami a rendelkezésünkre áll. A bennünk élő ősi ösztön munkára, „teremtésre” ösztönöz – s miben is másban élhetnénk ki ezt a fantasztikus érzést, mint a virágültetésben! Egyáltalán nem gond a teljes tapasztalatlanság sem – a virágültetéshez ugyanis nem szükséges gyakorlat, csupán némi utánajárás, néhány magocska vagy hagyma, föld és sok-sok szeretet, amivel a napról-napra cseperedő kis növényt körül öleljük. Abban az esetben pedig, ha közel áll hozzánk a DIY világa, e két szenvedélyünket elegánsan összefésülhetjük. Ültetni ugyanis nemcsak a kiskertbe, de a saját magunk díszített kaspókba, strapabíró dobozokba is lehet.

Egyedi kézműves ajándékok -ennél kedvesebb tavaszi meglepetést el sem lehet képzelni!  

Tulipán, jácint, nárcisz, gyöngyike, csillagvirág és díszhagyma – csak, hogy néhányat említsünk a koratavasszal ültethető virágok listájáról. Ezek a csodaszép, bájos növények igénytelennek számítanak, a gondozásuk egyszerű, és ami a legjobb: cserépben is csodaszépen fejlődnek, pompájukkal ajándékozva meg a lelkes hobbi kertészeket. Mielőtt azonban ültetésre adnánk a fejünket, fontos, hogy a választott hagymáról/magról megtudjuk a legfontosabb információkat, úgymint az ültetés ideális ideje, a hagyma/mag ültetésének mélysége. Ezeket a hasznos tanácsokat néhány perc alatt begyűjthetjük egy tapasztaltabb kertésztől vagy akár az internetről is.

Kézműves ajándék ötletek – az a bizonyos plusz

 

Ha már kiválasztottuk a szimpatikus növényt, amit saját kezűleg kívánunk elültetni, eljött az ideje a „bölcső”, azaz a kaspó díszítésének is.

Személyes ajándék ötletek szülinapra, névnapra és anyák napjára

szemelyes ajandekok

A fent említett saját kezűleg készített meglepetések kiváló ajándéknak minősülnek nemcsak a születésnapok vagy névnapok alkalmából, de anyák napja apropóján is. Nincs az az édesanya vagy nagymama, akinek a szíve ne telne meg csordultig szeretettel a gyerkőce vagy unokája által ültetett és nevelgetett csodaszép tavaszi virág láttán – ami ráadásul saját kezűleg díszített kaspóban növekedett. A kaspót csipkével, szalagokkal díszíthetjük, vagy akár dekupázs (szalvéta) technikával is bámulatos mintákat varázsolhatunk rá. Sőt, tulajdonképpen konkrét kaspóra sem lesz feltétlenül szükség- hiszen bármi azzá avanzsálhat a képzeletünk ihletettsége által. Kiürült, nagyobb sminkestégely? Remek hely ez a bájos kövirózsának! Használaton kívüli edény vagy befőttesüveg? A tulipánoknak el sem tudnánk képzelni ennél hangulatosabb, vintage kaspót! Lyukas vödör? A jácintok és nárciszok imádni fogják az új otthonukat!

Kézműves ajándék ötletek – bónusz tipp 

Ha nagyban gondolkodunk, akár egy egész ládát is tele ültethetünk tavaszi virágokkal. Csodás kézműves ajándék kerekedik ki a projektből, ha az adott faládába nem csupán egyfajta virághagymát ültetünk, hanem több különbözőt. A végeredmény pedig? Csodaszép tavaszi színkavalkád a féktelen, mégis bájos szertelenség jegyében. Az egyik növénynek hosszabb a szára, mint a másiknak? Itt-ott kikandikál egy-egy fűszál is a kompozícióból? Aggodalomra semmi ok: az aszimmetria csak még látványosabbá teszi a tavaszi összeállítást.  

Jó eredményt érhetünk el a kézműves ajándékokkal

Aki alkotó típus, az tudja jól, hogy nem kell sokáig keresgélni az ötleteket, hogy valami megszülessen a két kezünk közt. A természetben előforduló egyszerű jelenségektől kezdve bármiből lehet valami szépet alkotni, elég csupán nyitott szemmel járni. Elég, ha szép, hangulatos, színes faleveleket szedegetünk a parkban, vagy tobozokat, esetleg ágacskákat, és már mehet is az alkotás.

A személyes ajándékokban az alkotó szíve is benne dobog

Természetesen nem elég mindez, néhány jó alapanyag, mint ragasztó vagy spárga mindig jól jön, de ez mindig függ attól, hogy pontosan miben utazunk, vagyis mit szeretnénk megvalósítani. A kézműves ajándékoknak megvan az a hamisítatlan előnyük a többi, gyári eredetű tárggyal szemben, hogy az ember szíve, lelke, gondolatai benne vannak az alkotásban, ami megmásíthatatlan, hamisítatlan, ezáltal mindig lesz varázsa.

szemelyes ajandek otletek

Jó megítéléssel bírnak ezek az ajándékok

Sőt, talán lehet azt mondani, hogy ahogy az ember elfoglaltságai egyre nőnek, mindig kevesebb időnk marad egymásra, ezáltal észrevétlenül is felértékelődnek az efféle ajándékok. Aki tehát igazán személyes és értékes meglepetést akar adni a másiknak, nem kell sokáig gondolkodni, próbáljon meg olyasmit kitalálni, amibe a saját idejét és a kézügyességét teheti bele, hiszen ennél személyesebb aligha akad a széles világon.

Vessük bele magunkat bátran a kézműves ajándékok világába!

Mindamellett persze a kézzel készített tárgyak nem csupán ajándékként hasznosíthatók, hiszen sok helyen találkozni kézműves piacokkal, ahol kifejezetten az efféle termékek áruba bocsájtása a cél. Sőt, napjainkban már az sem kizárt, hogy az interneten árulja valaki a kézzel készített műveket. Van ennek varázsa, legyünk nyitottak, és ha módunkban áll, próbáljuk ki magunk is a kézi alkotás örömét! Meg fogja Ön is látni, egy új univerzum nyílik ezáltal ki!