Kreatív ajándékok házilag: az ötletek száma végtelen

A kreatív ajándékok házilag több, mint egyszerű meglepetés. Ha saját kezűleg készítjük el ugyanis az ajándékot, abba a szívünket és a lelkünket is belecsempésszük.

Itt a tavasz – itt az alkotás ideje is!

A téli hónapok ólmos nyugalmát, csendjét levetve végre-végre hamarosan beköszönt az egyik legpezsgőbb évszak, a tavasz! S valóban: mintha a természet ébredezésével párhuzamosan a mi kedvünk is egyre élénkebb volna. Ezt az időszakot a legjobb kihasználni a régóta halogatott teendőink elvégzésére. Persze a fáradalmakat ki is kell pihenni – s ugyan mivel jobban, mint a kreatív alkotással! Ha egyébként is szívesen ragadunk ollót, ceruzát, ecsetet és egyéb barkács-holmit, ne fojtsuk el magunkban az alkotóvágyat. Mivel pedig a tavasz igazi eljegyzés- és esküvő dömpingnek minősülő évszak – az egyéb tavaszi ünnepekről nem is beszélve- érdemes a kreativitásunkat saját kezűleg készített ajándékok képében konkretizálni.

otletes ajandek

A kézműves ajándék ötletek újra a reneszánszukat élik

Ezzel bizony nehéz lenni vitatkozni. Manapság szerencsére a kreatív ajándékok házilag sokkal nagyobb népszerűségnek örvendenek, mint a boltokból beszerezhető társaik. Van ugyanis ezeknek a kézzel készített meglepetéseknek egyfajta bája, amit semmilyen gyári termék nem képes utánozni – bennük van ugyanis az a szeretet, amit a meglepni kívánt személy iránt érzünk.

Ötletes ajándékok saját kezűleg – az értékük egyszerűen felbecsülhetetlen

 

Nem kell semmi nagy dologra gondolni – a házi készítésű meglepetéseknek pont ez a titka. Nem igényelnek rendkívüli anyagi ráfordítást, hiszen pontosan ettől kívánnak elhatárolódni. Kedvesek, szeretetteljesek, ezáltal csalnak örömteli mosolyt a szeretteink arcára. Bár az alkotás valóban megkövetel némi befektetés – az ecsetet, festékeket, fonalakat stb. meg kell vásárolni -, ám ez az összeg korántsem egyenlő azzal, amit a hasonló, ámde „lélektelen” kész termékekért a boltokban elkérnek.

Kreatív ajándékok házilag húsvétra

A húsvét igazi keresztény ünnep – a legnagyobbak közé tartozik. Szerencsére még a mai rohanó, ultramodern világunkban sem tűnt el teljesen a húsvéti locsolkodás, a családtagoknál való vendégeskedés régi szép szokása – készüljünk hát méltóképpen e jeles napokra. Ha vendégsébe készülünk, méltathatjuk a házigazdák igyekezetét néhány saját kezűleg elkészített aprósággal. Mutatunk néhány remek ötletet a témában.

A régi-új őrület: az amigurumi

amigurumi

A címszerelő technika, az amigurumi Japánból indult el térhódító újtára -s tette egycsapásra a rajongóivá a kötni és horgolni szerető személyeket. Az amigurumi ugyanis e két tevékenységre épít: általa csodaszép, apró figurák készülhetnek a szorgos kezeink alatt. A technika nem túl bonyolult, bár igényel némi kézügyességet. Ha elsajátítottuk az alapokat, már nyert ügyünk van: csodaszép tavaszi nyuszit, húsvéti tojást vagy csibét is készíthetünk az amigurumi technika által. Ezeknek az apróságoknak egészen biztosan nem tud ellenállni senki: olyan aranyosak, hogy mindenki szívébe azonnal belopják magukat.

Kreatív ajándékok házilag: főszerepben az édességek

Ha ünnepi ebédre vagy vacsorára vagyunk hivatalosak, okos ötlet a desszertet magunk szolgáltatni. Az ínycsiklandozó édességeket (akár házilag készített aprósüteményeket, muffin-okat) saját készítésű dobozkába csomagolva tehetjük igazán értékes meglepetéssé. Az interneten rengeteg mintát találhatunk a témában. Ha kellő affinitást érzünk magunkban, akár nyuszi formájú dobozkában is gondolkodhatunk.

kezmuves ajandek

Kreatív ajándék kollégáknak – egyszerű és nagyszerű ötletek házilag

Ha a kedves munkatársainknak szeretnénk kicsit kedveskedni, a házi készítésű, tavaszi vagy húsvéti tematikára épített képeslapok formájában ezt maradéktalanul megtehetjük. Édes nyuszikkal és vidámszínű szalagokkal díszített képeslap, esetleg csibe formára vágott köszöntő, kedves versikével? Azok, akik nagyon belejöttek az alkotásba, puha zokniból édes báránykákat is készíthetnek a képeslapok mellé. Az ötletek száma valóban végtelen. Amire feltétlenül szükségünk lesz, az az alkotókedvünk és a kreativitásunk – bizony, a munkát még a meglévő kézügyességünk sem igazán határozza meg.

kreativ ajandek kollegaknak

Kreatív ötletek esküvőre, avagy éljen az ifjú pár!

Kinézőben van néhány esküvői – vagy akár eljegyzési- meghívás? A kreatív ajándékok házilag ebben az esetben is beváltják a reményeinket – adunk néhány valóban szívmelengető ötletet, kifejezetten a szerelmesek igényeire szabva.

Kreatív ajándék esküvőre – szerelmes falidísz

Az esküvői szertartás a menyasszony és a vőlegény szerelmének hivatalossá tétele. E jeles nap apropóján ajándékozzunk a szerelmeseknek igazi szívhez szóló meglepetést – szó szerint. A hatalmas szívvel díszített falidíszt egészen biztosan kedves ajándéknak tartják majd. Az ötletet festékkel és ecsettel is megvalósíthatjuk, ám ha némi extrát is belevinnénk az alkotásba, készítsük el a szívet fonalból. Ehhez nem kell más, mint maga a kép alapja, szögek a formázáshoz és maga a piros színű puha fonal, ami -ide-oda tekergetve a szögeken- végül szív formát ad ki. A falidíszbe egyébként azt a bizonyos borítékot is kényelmesen elrejthetjük – ezzel téve fel az i-re a pontot.

kreativ ajandek eskuvore

Kreatív ajándékok házilag esküvőre – párban szép az élet

Az ajándékpénz mellé igazán jó ötletnek számítanak a páros holmik is, amelyeket természetesen saját kezűleg is kivitelezhetünk. A szerelmesek nevével ellátott, aranyos szívekkel díszített, festett párna például káprázatos meglepetésnek számít. Amire szükségünk lesz: két fehér párna, textil festék vagy filc, illetve a bennünk szunnyadó kreativitás, amit nem félünk a felszínre hozni. A párnákat egyébként díszíthetjük a jeles nap pontos dátumával is – így azokra nézve a házasok újra átélhetik az esküvőjük csodálatos pillanatait.

Kreatív ajándékok házilag – személyre szabott meglepetés

Ha a meglepni kívánt jegyespár közeli ismerősünk, készíthetünk a számukra egy személyre szabott fényképalbumot is. A szerelmes képekkel egészen biztosan mosolyt csalunk az arcukra. Kellő affinitás fejében a megvásárolt albumot akár saját kezűleg is díszíthetjük. Ha nem a kézügyességünkről vagyunk híresek, éljünk a manapság népszerű díszítési módszerrel, a dekupázs-, avagy szalvéta technikával.