Gasztro ajándék ötletek házilag – mennyei finomságok bűvöletében

Az igazán egyedi ajándék ötletek házilag akár a kulináris kreativitásodra is építhetők.

Sőt, még az sem számít igazán, ha nem vagy tapasztalt konyhatündér.

Gasztroajándék – előre borítékolja a sikert

A kézműves ajándékok manapság újra a reneszánszukat élik. Kézzel készített kozmetikai szerek, lakásdekorációk és sütemények hódítanak – s ennek mi csak örülni tudunk. A kézműves termékek soraiban a sütemények, édességek egyébként is előkelő helyet élveznek – elvégre enni mindenki szeret, és nem egy édesszájú van közöttünk, aki bármikor kapható egy kis nasira. Az ehető ajándékok ráadásul azonnal elnyerik a megajándékozott személy tetszését, az alkotásba ugyanis a szívünket és lelkünket is beletesszük. Arról nem is beszélve, hogy a szeretteinknek már önmagában örömet okoz a tény, hogy nem csupán gondoltunk rájuk, de a meglepetés elkészítésébe az időnket és az energiánkat is belefektettük.

hazi keszitesu ajandekok

Házi készítésű ajándékok – mert a bonbont mindenki szereti

Az ajándék ötletek házilag kategóriájában az egyik legnépszerűbb a bonbon, hiszen még tapasztalat nélkül sem okoz nehézséget az elkészítése, ezenkívül pedig senki sem képes ellenállni az aprócska csokis finomságoknak. A felmelegített csokiba kedved szerint forgathatsz gyümölcsdarabkákat, magvakat vagy krémet. A pikáns íz-világ érdekében akár egyedi fűszerezéssel is próbálkozhatsz.

Ehető ajándékok – csokiszalámi, az igazi nagyágyú

 

Masszív, mennyei és egyszerűen lehetetlen vele betelni. Igen, a csokiszalámit jellemeztük ezekkel az igencsak vonzó jelzőkkel. Nem kell feltétlenül konyhatündérnek lenned, hogy sikeres legyél az olvasztott csokiból, magvakból és kekszből álló ínycsiklandozó nyalánkság elkészítéséhez. Híven nevéhez, a csokiszalámi tulajdonképpen egy masszív rúd, amit vékony szeletekre vághatunk fel. Tökéletes ajándék, ha a szívedhez közel álló személyek meglepetése a célod.

Gasztro ajándék – látványos, mégis egyszerűen elkészíthető trüffelgolyócskák

Sokak kedvence a trüffelgolyó házilag is elkészíthető, a végeredményről pedig senki nem tudja majd megmondani, hogy nem bolti. Az alkohollal és anélkül is elkészíthető golyócskák alapanyaga az étcsokoládén kívül a vaj, a tejszín és a kakaó. Ha szeretnél karaktert adni a házi finomságnak (és felnőttet készülsz meglepni), csempész egy kis rumot is tésztába.

Ajándék ötletek házilag – dzsem-imádók, figyelem!

Szívesen készítesz dzsemet szezonális gyümölcsökből? Gondoltál már arra, hogy ezek a mennyei nyalánkságok akár ajándék gyanánt is bátran megállják a helyüket? A dzsem, készüljön barackból, almából vagy bármilyen egyéb egészséges gyümölcsből, akár egy évig is eláll a polcon, így a megajándékozott személy is sokáig élvezheti a fenséges lekvárt.

Vigyázat, függőséget okoz

Cseppet sem túlzunk, ha kijelentjük, a házilag készített sós karamellaöntettre nagyon könnyen rá lehet szokni, ha nem vigyázunk. Az égetett karamella íze és a minden ételnek karaktert kölcsönző só tökéletes kombinációja alig 15 perc alatt elkészül – viszont örök élményt hagy abban, aki kóstolja. Díszes üvegbe öntve, szalaggal átkötve tökéletes ajándék, de azokon a hétvégéken is beváltja a hozzá fűzött reményeket, amikor „csak úgy” ennél valami nassolnivalót.

Sütemény ajándékba, amit egész Amerika imád

sutemeny ajandekba

Ember legyen a talpán, aki a csokis brownie-ra nemet tud mondani. Gyorsan elkészül, és még gyorsabban el is fogy, így ajándékként is tökéletes. Nem kell hozzá más, csak cukor, kakaópor, tej, tojás és olaj – az interneten rengeteg brownie receptet találhatsz, így az ízlés-világod és a konyhai tapasztalatod fejében garantáltan könnyedén kiválaszthatod a számodra legszimpatikusabbat.

Ajándék ötletek házilag – alkoholos finomság hölgyeknek és urakna

Következő ajánlatunk, a házi készítésű krémlikőr születésnapok, jeles ünnepek apropóján is remek ajándéknak minősül. A krémlikőr meglepetés gyanánt nem csupán az uraknak borítékolja előre az őszinte örömet – mivel alkoholtartalma nem túl intenzív, a szebbik nem képviselői is előszeretettel kortyolgatják az ajándékba kapott isteni finomságot. A krémlikőrök ráadásul nagyon színes palettát járnak be, amelyek közül szinte mindegyik elkészíthető házilag is. Tojás-, kávé- vagy csoki legyen az alapja a házi likőrnek? Ez már igazán csak rajtad és a kreativitásodon múlik.

Gasztro ajándék ötletek házilag a retro stílus szerelmeseinek

gasztro ajandek

Macaron, macaron és még több macaron! Igazi retro sütinek számít a szóban forgó finomság, amelyet nemcsak a boltokból tudsz beszerezni, de kis utánajárással és rákészüléssel akár házilag is elkészítheted. A gyerekek egészen biztosan rajonganak majd a színpompás aprósüteményért, amelyek természetesen szép csomagolással ajándékként is megállják a helyüket.

Ajándék ötletek házilag – az a bizonyos plusz

Amennyiben eldöntötted, hogy gasztro ajándékkal kívánsz kedveskedni a szeretteidnek, ne bízd a csomagolás esztétikáját sem a véletlenre. Ha egyébként is szívesen veted bele magad a DIY izgalmas világába, számos ingyenesen letölthető mintát találhatsz az interneten, amelyek segítségével könnyedén elkészítheted azokat az ízléses, egyszerű ajándékdobozkákat, amelyek tartalma nagy örömet okoz majd a meglepni kívánt személyeknek.