Szívmelengető, személyre szabott apró ajándékok kollégáknak

Apró ajándékok kollégáknak, amelyek személyesek, őszinte örömet okoznak, emellett pedig nem igényelnek nagyobb anyagi befektetést a részedről? Mutatunk néhány remek ötletet!

Kedves gesztus: munkahely ajándék  

Minden munkahelynek megvannak a maga írott és íratlan szabályai. Tökéletes példa erre a kollégák megajándékozása. Bár a nyugati országokban már bevett tradíció, a hazánkban még nem régóta dívik időről-időre megajándékozni a munkatársainkat. Persze nem kell feltétlenül nagy dologra gondolni. Az apró ajándékok sokkal inkább minősülnek szép, kedves gesztusnak, mint drága meglepetéseknek. Épp ezért szívesen adjuk és kapjuk is ezeket az aprócska, többnyire személyre szabott ajándékokat.

Apró ajándékok kollégáknak: a céges kultúra része

Manapság, ha valaki elutazik vakációzni a munkahelyéről, bevett szokás, hogy a meglátogatott országból szuvenírt hoz a kollégáknak. Ez lehet bármi a helyi finomságoktól kezdve, a hűtőmágneseken keresztül, egészen a kulcstartókig. A céges buli is remek apropót szolgáltat az ajándékozáshoz, csakúgy, mint a nőnap vagy a karácsony, nem beszélve a születésnapokról, névnapokról.

A tökéletes ajándék kollégának

Annyira nem is egyszerű a feladat, mint ahogy azt talán elsőre feltételeznénk. Több buktatója is van az ideális meglepetés kiválasztásának – elsősorban az, ha alig ismerjük a másikat. Merjük-e az ajándékozást viccesebb formában kivitelezni, esetleg maradjunk a konszolidáltabb, „biztonságos” meglepetések kitaposott ösvényén? Szerencsére az anyagi keretet a legtöbb munkahelyen előre közlik, így nem kell attól félnünk, hogy alul- vagy épp ellenkezőleg, túlköltekezünk. Figyelem! Még abban az esetben se haladjuk meg a meghatározott anyagi keretet, ha megtehetjük, mert ezzel roppant kellemetlen helyzetet is teremthetünk.

munkahelyi idezetek munkatarsaknak

Apró ajándékok kollégáknak – a tervezés a siker záloga

 

A feladatot semmi esetre se vegyük félvállról. Gondolj csak bele! Te sem szeretnél valami olyasmit kapni, amiről azt érzed, sebtében, az odafigyelés teljes hiányában lett hanyagul leemelve a polcról. A legjobb, amit tehetsz, ha olyan ajándékot adsz, amire büszke lehetsz: aminek Te is örülnél.

A kutatómunka nagyon is hasznos lehet

Sok munkahelyen bevett szokás, hogy egy-egy nagyobb parti alkalmával a kollégák kalapból húzzák ki egymást nevét, így döntve el, ki-kit ajándékozzon meg. Ha az egyik közeli ismerősünket, barátunk húztuk ki, az ideális meglepetés kiválasztása sem jelent gondot. De mi van abban az esetben, ha az adott cetlin egy alig-alig ismert kolléga neve díszeleg? Nos, ne szégyellj azok körében érdeklődni, akik ismerik a meglepni kívánt felet – sőt, akár valamelyik közösségi platformon is „nyomozhatsz” az illető után egy kicsit.

A személyre szabott meglepetéssel nem lőhetsz bakot

Pincér kollégádat speciális bornyitóval, szakács munkatársadat jópofa köténnyel, tanár kollégádat hatéridőnaplóval is meglepheted – igazából az ajándék kiválasztásánál mindig alapul veheted az adott személy szakmáját (vagy hobbiját, ha tudod, mi az). A már említett kulcstartó, egyedi feliratozással díszített bögre is remek ötletnek számít. Ha inkább hivatalos mederbe szeretnéd terelni az ajándékozást, akkor még mindig vásárolhatsz egy palack jóminőségű alkoholos italt, díszdobozos finom csokoládét.

karacsonyi sutik ajandekba

Karácsonyi sütik ajándékba

Apropó, édességek! Bár a téli ünnepek még messze vannak, legalább gondolatban eljátszhatunk a karácsonyi meglepetés kiválasztásával. Tagadhatatlan, hogy az ünnep szelleme mindenkit átjár – ilyen emelkedett hangulatban szívesen ajándékozunk. A karácsonyi ajándékon igazán nem kell sokat törni a fejed, különösen, ha otthonosan mozogsz a konyhában. Ki tudna ugyanis ellenállni egy kis házi készítésű finomságnak, aranyos mézeskalácsnak.

Frappáns munkahelyi idézetek munkatársaknak

Az i-re a pontot egy frappáns, munkával kapcsolatos idézettel teheted fel. Az már abszolút egyénfüggő, hogy inkább az elegánsabb, motiváló idézetek közül mazsolázgatsz, vagy megengedsz magadnak egy viccesebb, közvetlenebb hangú üzenetet is. A választott idézet stílusát, minőségét minden esetben a megajándékozott személy jelleme, illetve a közöttetek lévő kapcsolat milyensége határozza meg.