A legötletesebb szülinapi ajándék ötletek házilag készülnek el!

A születésnap mindenki számára fontos ünnep, legalább annyira, mint a karácsony, éppen ezért a szülinapi ajándék ötletek házilag való elkészítése igazi meglepetés lehet az ünnepelt számára.

Míg a karácsony és a húsvét családi ünnep, addig a születésnap mindenkinek a sajátja. Ilyenkor összegyűlik a család apraja, nagyja és a barátokkal együtt csak a születésnapost ünneplik, ez az ő napja. Ez a személyes ünnep remek lehetősége arra, hogy a meglepetésnek szánt szülinapi ajándék ötletek házilag készüljenek el. Az ilyen ajándékok sokkal értékesebbek az ünnepelt számára, mint a boltban megvásárolható holmik, hiszen ezek igazán egyediek és személyre szólóak.

A személyes ajándékok a legjobbak születésnapra

szemelyes ajandekok

Nincs annál csodálatosabb meglepetés, mint az, amiről tudni lehet, hogy egy másik ember időt és energiát nem kímélve készítette el. Tette még úgy is, hogy tudja, nem biztos, hogy professzionális lesz a végeredmény.

Mert egy ajándék figyelemről tanúskodik, ötletről, arról, hogy az ajándékozó töprengett azon, mi lenne a legtökéletesebb az ünnepelt számára.

Ehhez tényleg ismerni kell a másikat, de akár egy-egy kérdéssel is finoman meg lehet tudakolni, mi az, ami neki tetszene. Ha megvan, hogy mi az, aminek a születésnapos örülne, akkor kell elgondolkodni azon, miképp lehet otthoni körülmények között, kézműves technikákkal elkészíteni azt. Ha kiderül, hogy nem lehet megvalósítani anélkül, hogy egy komplett műhelyt bérelnénk, akkor a legjobb, ha keresünk egy workshopot. Ezeken a pár órás vagy egy-két napos mini tanfolyamokon nemcsak megtanítják az egyes munkafolyamatokat, de akár ott el is készíthetjük az ajándékot. Ezeken a helyeken a DIY gyakorlói, de akár képző- és iparművészek is segíthetnek kiélni kreativitásunkat és megalkotni a legszemélyesebb születésnapi meglepetést. Sőt, akár mi magunk is új hobbit találhatunk magunknak, ha rájövünk, hogy amúgy is élvezzük az ilyesfajta elfoglaltságokat.

Kreatív ajándékok házilag? Miért ne lehetne megvalósítani?

 

Egy ajándék esetében nem az számít, hogy mennyibe kerül, sokkal inkább az, hogy valóban szívből jöjjön és személyre szóljon. Anélkül csak egy újabb limlom lehet belőle. A szülinapi ajándék ötletek házilag történő elkészítéséhez nem kell sok pénz, de ötlet annál inkább. Ebben nagy segítségünkre lehet a közösségi média, ahol ügyes bloggerek és vloggerek avatnak be mindenkit a titkaikba. A cikkek, fotók és videók megkönnyítik a munkánkat és olyan buktatókra is felhívják a figyelmet, amire talán nem is gondolnánk, de nehezebbé tenné a dolgunk. Ráadásul a szükséges felszereléseket is pontosan bemutatják, így nem áll fenn annak a veszélye, hogy felesleges dolgokat vásárolunk, amelyeket aztán soha nem használunk.

Szülinapi ajándék ötletek házi kivitelezéséhez a jelszó: ragasztópisztoly!

Az egyik olyan eszköz, ami szinte minden esetben jól jön, ha szülinapi ajándék ötletek házi elkészítését tervezzük, az a ragasztópisztoly. Igazán rengeteg lehetőség rejlik benne, segíti a díszítést és az összeillesztést is, függően attól, milyen anyaggal dolgozunk. Fát, textilt, égethető gyurmát könnyen összeragaszthatunk vele, mivel igen precízen lehet az általa felmelegített ragasztót felvinni és kicsi az esélye annak, hogy mindent összemaszatoljunk. Szárított virágokat, terméseket és apró dolgokat is felragaszthatunk vele bárhova, legyen szó tengerparti hangulatot árasztó tároló dobozról vagy vágyott úti célokra mutató, házilag készült térképről. A ragasztópisztoly segítségével bármilyen átlagos tárgyat különlegessé és látványossá tehetünk, de akár magával a ragasztó anyagával is játszhatunk!

kreativ ajandekok hazilag

Hölgyeknek az ékszer mindig jó ötlet, főleg, ha házilag készítjük el

Ékszereket is könnyen készíthetünk előre legyártott alkatrészek és elemek segítségével. De akár epoxigyantából is alkothatunk egyedi medálokat, fülbevalókat, melyekre már csak a szerelvényeket kell felerősíteni. A folyékony, víztiszta epoxigyantába külön ehhez való színezék, illetve pigment vagy éppen bármilyen apró dolgok, csillámok belekeverhetők. Ha ékszert készítünk, akkor a még folyékony gyantába beleönthetjük az ünnepelt kedvenc virágát, vagy akár egy szerencsepénzt, ami így még inkább személyessé teszi az ajándékunkat. Az ilyen medálok akár kulcstartó karikára is felfűzhetők, így tulajdonképp mindkét nem számára remek ajándéklehetőséget biztosít ez a módszer. Az epoxi öntéséhez lehet kapni teljes szetteket. Ezek a csomagok minden olyan összetevőt, eszközt és leírást tartalmaznak, amire csak szükségünk lehet azért, hogy az ilyen irányú szülinapi ajándék ötletek házilag kerülhessenek kivitelezésre.  Az interneten természetesen erről a módszerről is találhatunk videófelvételeket, hiszen jó néhány éve a az egész világ rajong az epoxi öntésért. Ha ilyen meglepetéssel készülünk, fontos tudni, hogy 7-10 nap kell az epoxi tökéletes kikeményedéséhez, így időben kell kezdenünk a munkát, hogy át tudjuk adni ajándékunkat a nagy napon!

A vicces szülinapi ajándékok házilag is megvalósíthatók

A humor jó dolog, emlékezetes perceket lehet szerezni a vidámsággal. Egy-egy családon vagy baráti társaságon belül pedig gyakran lehetnek olyan bennfentes poénok is, amelyeket csak az érintettek érthetnek meg. Ez akár sok vicces ajándék megalkotására ad lehetőséget, hiszen sokféle gondolat felhúzható egy viccre. Érdemes kicsit utána nézni a közösségi oldalakon, hogy némelyik ötlet hogy lehet a legjobban megvalósítható. Ezt követően már csak annyi a dolgunk, hogy személyre szóló legyen a meglepetés. Egy dologra azonban mindenképpen érdemes odafigyelni, mégpedig arra, hogy ne lőjünk túl a célon. A legjobb szándékkal is túlzásba lehet vinni a poénkodást, ami pedig egy születésnapon nem vicces, sokkal inkább kínos pillanatokat tud szülni. Főleg akkor igaz ez, ha az ajándék olyan embert is érint – például partnert vagy házastársat –, aki esetleg nem ismeri a poén eredetét és számára kínos lehet az ajándék átadása. Meg akkor is, ha az ünnepelt már kinőtt az adott viccből. Szerencsére a humor, ahogy az emberi lélek is, egyre érettebbé válik az évek múlásával.