A céges ajándék temérdek megjelenési formája

A céges ajándékok napjainkban is töretlen népszerűségnek örvendenek.

Ez a közkedveltség már útnak indult a rendszerváltáskor tulajdonképpen, hiszen ahogy megjelentek a vállalkozások, rögtön ki kellett találni annak a módját is, hogy miként járjunk a másik kedvébe, és miként kényeztessük a másikat, pontosabban az üzleti partnert.

Amint kezdett szárnyra kapni a piacgazdaság, a marketing különböző eszközei is megjelentek.

Eltartott egy ideig, sőt, még most is erős fejlődésen megy át, de az olyan aránylag egyszerűen megvalósítható ötletek, és meglehetősen konkrét formát kapó ajándékok, mint a céges ajándékok, hamar elterjedtek. Feltehetően nem kell sokat magyarázni ennek a háttérpszichológiáját, hiszen kapni mindig, mindenki, minden körülmények között szeret. Talán annál nagyobb az efféle öröm, minél meglepetésszerűbb, tehát ha nem várjuk, nem számítunk rá, talán nagyobb a boldogság. Innentől kezdve pedig már csupán részletkérdés, hogy miről is van szó.

Céges ajándékok céltudatos célbajuttatásaCéges ajándékok

 

Ami mindenképpen fontos, hogy a reklámajándék tárgyakat gyártó vállalkozások igyekeznek olyan tárgyakat kínálni ajándékozásra, hogy valamelyest használati tárgyról legyen szó, tehát hasznos legyen az alkalmazása. Ezzel garantálható ugyanis, hogy hosszabb ideig szem előtt lesz a tárgy, ez pedig azért fontos, mert ha már egyszer céges ajándékról van szó, nélkülözhetetlen, hogy a cég logója és a neve rákerüljön. Ha pedig rajta van a logó, akkor jó, ha szem előtt van, hiszen így fogjuk tudni memorizálni, és a márkaismertséget eképpen tudjuk növelni.

Ami a konkrét tárgyakat illeti, napról-napra bővül a lista, de talán még mindig az első helyeket foglalják el a képzeletbeli ranglistán a kulcstartók, tollak, esernyők, pólók, mint céges ajándékok.

Természetesen a lista tényleg végtelen hosszúságú tud lenni, és a leginkább korlátozó tényező a költségvetés általában, hiszen abban is óriási eltérések mutatkoznak. Példának okán egy toll jóval kisebb értéket fog képviselni, mint egy USB kulcs, amin szintén rajta van a cég logója. Mindkét tárgy használati, sőt, napi használatot igényelhet mindkettő, az értékét tekintvé mégis sokszoros a különbség egyik vagy másik esetben.

Céges ajándékok használataCéges ajándékok

Jól át kell gondolni, ugyanis nem feltétlen fogunk többet használni egy USB kulcsot annak ellenére, hogy jóval többe kerül. Tehát az ár nem feltétlen aránylik egyenesen a hasznossághoz. A másik nagyon fontos tényező, ami befolyásolja az árképzést, az a mennyiségekben rejlik. Egy kisebb cég ugyanis nem igényel több ezer darabos ajándékot, míg egy nagyobb márkának még ez is kevésnek bizonyul, ők jóval nagyobb méretekben gondolkodnak. A gyártani való mennyiség pedig befolyásolja az egységnyi árat, habár a végtelenségig ez sem csökkenthető, hiszen vannak bizonyos fix költségek.

Akárhogy is, a céges ajándékok töretlen népszerűsége nagyonis érthető, és az is megjósolható, hogy nem valószínű, hogy veszteni fognak a varázsukból a jövőben, hiszen ajándékot kapni mindenki szeret, a cégek pedig tisztában vannak azzal, hogy mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy jó viszonyt ápoljanak az ügyfeleikkel.

A jó viszony kialakításának egyik lényeges eleme az céges ajándékok, hiszen minden esetben pozitív érzés társul hozzá. Amennyiben potenciális vevőként azon törjük a fejünket, hogy miként találjuk meg a számunkra legmegfelelőbb partnert, mindenképpen ajánlatos az interneten kezdeni a tájékozódást, hiszen a legtöbb információ ott érhető el, ráadásul könnyűszerrel tudunk árajánlatot kérni a kiszemelt helyről. Kérjünk tehát néhány ajánlatot, majd folytassuk a tárgyalásokat.