Őszinte örömet szereznek a kézműves ajándékok

Manapság egy új hullám van kibontakozóban, amikor a kézműves ajándékok különösen nagyra értékeltek.

A boltokban rengeteg a megfizethető és megszokott gyári termék, míg a kézműves tárgyak mind egyediek, megismételhetetlenek és így érdekesek. Ha ilyen ajándékot adunk, bátran elmondhatjuk, hogy senki másnak nem büszkélkedhet hasonlóval, mert ez a termék szeretettel készült és a készítő az egész lelkét beletette az alkotásába.

Egyre jobban hódít a kézműves ajándékok trendje

Elmúltak azok az idők, amikor a társadalom úgy gondolta, hogy a legjobb ajándék egy könyv. Hányszor törtük már a fejünket azon, hogy mivel lephetnénk meg a rokonainkat, szeretteinket vagy barátainkat? Mindannyiunkban él egy vágy, hogy valami nagyon szépet és eredetit adjunk, ami hangsúlyozza a figyelmet és a törődést a részünkről.

egyedi ajándékötletek

A kézműves ajándékok egyszerű megoldások, amelyek megfelel a célnak. Valószínűleg mindenki hallott már ezekről. Valakik már próbáltak is ilyet készíteni, mások pedig mindig is úgy képzelték, hogy ez valami nehéz dolog és szükség van hozzá valamire, ami hiányzik, legyen az idő, hozzávalók, eszközök vagy képzelőerő. De kik, ha nem a hozzánk legközelebb álló emberek értékelhetik a személyiségünk kreatív oldalát és azt, ahogyan mesterien dolgozunk a kezeinkkel?

 

Aligha vitatja bárki, hogy a kézműves ajándékok sokkal szebbek mint azok, amelyeket sebtében vásároltunkk útközben, mivel ezekbe az ajándékozó a lelkét, a szívét és az idejét fektette. És nem számít, hogy házi készítésű ékszerekről, képeslapokról, táskákról vagy más kézműves ajándékokról van szó, mert a vágy, a türelem és a képzelőerő a fontos az ilyen jellegű tárgyak létrehozásában.

Hogyan kezdjünk neki az egyedi kézműves ajándékok elkészítésének?

Ha van elég időnk, először is el kell döntenünk, hogy milyen legyen a végeredmény, milyen anyagokra lesz szükség és milyen színeket fogunk használni. A munkánkhoz különböző anyagok közül választhatunk. Dolgozhatunk csipkével, szövettel, papírral, szőrmével, szatén szalagokkal, gyöngyökkel vagy flitterekkel, az elemek rögzítéséhez pedig mindenféle színes ragasztót és zselét használhatunk.

Hagyományosan egy üdvözlőlapot is mellékelhetünk az egyedi kézműves ajándékok mellé, de mi lenne, ha az egyszerű kártyát is művészi alkotássá alakítanánk? Egy ilyen kártya csak még értékesebbé teszi a meglepetést.

Egyedi ékszerek, mint tuti kézműves ajándék ötletek

Minden divatrajongó, legyen az édesanya, távoli rokon vagy közeli barát, örömmel fogadja a gyönyörű gyöngyökből, bőrfonatokból vagy kövekből készült ékszereket. De nem elég ilyen karkötőket vagy nyakláncokat készíteni, az ajándék csomagolása is nagyon fontos. Ez fokozza a felbontás előtti várakozást. A kézműves ajándék ötletek csomagolásról szóló videókból könnyen elsajátíthatjuk, hogyan lehet ünnepi köntösbe öltöztetni egy meglepetést.

egyedi ékszerek

A jó borok szerelmeseinek egy kivételesen díszített palackot is lehet ajándékozni. Ez összekapcsolja a kezünk munkáját egy képzett borász szakértelmével. Jobban hangsúlyozhatjuk a meglepetés egyediségét, ha a borosüveget selyem vagy makramé csomagolásba öltöztetjük, díszes pillangókkal, levelekkel és gyöngyökkel díszítjük vagy strasszokkal és gyöngyökkel ékesítjük.

Ugyanezzel a technikával eredeti módon díszíthetünk képkeretet is. Nézzük át a fényképalbumokat, válasszuk ki a legszebb fotót a címzett életének valamelyik emlékezetes pillanatáról, szerezzünk be egy sima szélű képkeretet és ragasszunk rá kristályokat, tollakat, köveket és gyöngyöket. Az, akinek egy ilyen csodálatos ajándékot szánnak, örülni fog, hogy visszaemlékezhet a fotón megörökített eseményekre.

Egyedi ajándékötletek azoknak, akik nem állnak hadilábon a technikával

Ha ismerjük a számítógépes programokat és tudjuk, hogyan kell használni a grafikai szerkesztőket, az egyedi ajándékötletek megvalósítása gyerekjáték lesz. Íme néhány lehetőség.

A barátnőnk vagy a munkatársunk nagy rajongója a női magazinoknak? Képzeljük csak el, milyen arcot vágna, amikor véletlenül egy pillantást vetne a kedvenc magazinjára és meglátná a saját képét a címlapon! Hihetetlenül hangzik, de nem is olyan nehéz kivitelezni. Egyszerűen szkenneljük be egy friss magazin címlapját, változtassuk meg rajta a képet és a címet, nyomtassuk ki a kívánt formátumban, cseréljük ki a magazin borítóját és máris kész az egyedi ajándék! Már csak a körülményeket kell úgy alakítani, hogy a címzett hirtelen rábukkanjon a képével ellátott magazinra.

Más személyre szabott, papírba csomagolt egyedi ajándékötletek is ugyanígy elkészíthetőek. A technológia ugyanaz: távolítsuk el a régi csomagolást, szkenneljük be gondosan, szerkesszük meg türelmesen, majd nyomtassuk ki színes nyomtatón és cseréljük ki a régi csomagolást a megajándékozott nevével ellátott új borításra. Készíthetünk személyre szabott csokoládét, parfümöt, egy üveg bort, egyszóval bármit, amit szeretteink kedvelnek.

Kézműves karácsonyi ajándékokkal elkerülhetjük a bevásárlóközpontok zsivaját

A családi együttlét és a közös vacsora mellett a karácsony az ajándékok erejével ható fát is jelenti. Sokunknak a megfelelő ajándék kiválasztása sok álmatlan éjszakával telik, ezért a bevásárlóközpontba tett látogatásokat az utolsó pillanatra hagyjuk.

Nem mindig igaz az a hiedelem, hogy a jó ajándék nem lehet olcsó. Persze ki ne örülne egy új tabletnek vagy egy garnitúra elegáns ágyneműnek? De ha egy hozzánk közel álló személyt szeretnénk meglepni, érdemes egy kicsit keményebben próbálkoznunk. És itt semmiképpen sem az elköltött pénzről, hanem a kézműves karácsonyi ajándékokról van szó.

Nem véletlenül mondják, hogy a szeretetet vagy a bizalmat nem lehet pénzen megvenni. Nem lehet megvásárolni azt az őszinte mosolyt sem, amivel egy anya a gyermekétől kapott különleges kézműves karácsonyi ajándékot csomagolja ki.

A kézműves ajándékokat pillanatok alatt elkészíthetjük, miközben lehetőséget kapunk arra, hogy a kreatív folyamat során kiteljesedjünk és valóban boldoggá tegyük a címzettet. 100%-os bizonyossággal állíthatjuk, hogy az ilyen meglepetés egyedi, exkluzív és eredeti lesz, és senki sem fogja tudni überelni, valamint sok éven át megőrzi a kezünk melegét és gondoskodását.