Ajándék gyerekeknek házilag szülinapra, karácsonyra – mert az emlékezetes meglepetések lényege a szeretet

Frappáns ajándék gyerekeknek házilag is kivitelezhető némi kreativitás, no meg alap kézügyesség fejében. Mutatunk néhány remek ötletet a témában!

Nem az anyagi érték az, ami valóban fontos

A gyermeki ártatlanság még nincs megfertőzve a felnőttek világát jellemző anyagias gondolkodással. A számukra egy ajándék nem azért kedves, mert sok pénzbe került a megvétele, hanem azért, mert az szórakoztató, esetleg tökéletesen harmonizál az éppen aktuálisan kedvenc hobbijukkal, remekül idézi a szeretetett mesehősüket.

Ajándék gyerekeknek házilag – a tervezés a siker záloga

Annak érdekében, hogy a minden ízében ideális meglepetéssel lephesd meg a család leifjabb tagját, több tényezőt is górcső alá kell venned. Alapvetően az ajándék milyenségét illetően fontos a meglepni kívánt személy életkora, érdeklődési köre, hobbija – de a Te képességeid sem elhanyagolandók. Miben vagy jó? Szívesen kötsz, rajzolsz vagy a fúrás-faragás áll hozzád közel? Milyen alapanyagok állnak a rendelkezésedre odahaza? Ne félj megcsillogtatni a kreativitásodat!

Szülinapi ajándék ötletek – a fiúk kedvence

 

Bár nem kőbe vésett szabály, többnyire mégis a kisfiúk azok, akik imádnak autózni. Ha közeleg a gyerkőc szülinapja, készíthetsz a számára ruhaanyagból varrt autópályát is.  A szóban forgó minivároska utcáin vígan gurulhatnak az autók, s ha üres az üzemanyag tartály, a közeli benzinkútra is betérhetnek. Az, hogy autópálya, illetve a környezetéül szolgáló városka hogyan fest, abszolút a kreativitásod függvénye.

Ajándék gyerekeknek házilag – a kislányok álma

Kislányként mindannyian egy hatalmas, részleteiben kidolgozott, valósághű babaházról álmodoztunk. Ha a kislányodat szeretnéd születésnapja alkalmából meglepni, ezen álmát könnyedén valóra válthatod. Az interneten számos részletes leírást találhatsz házi készítésű babaházakról. Alapanyagok vonatkozásában akár kartonnal is dolgozhatsz, így téve még költséghatékonyabbá az alkotást. Pro tipp: a babaházat tervezd nagyra. Az emeletes, többszobás mutatós házikó egészen biztosan őszinte örömet okoz majd a gyerkőcnek.  

Saját készítésű karácsonyi ajándék ötletek gyerekeknek

Természetesen nem csupán születésnap apropóján, de a közelgő karácsony alkalmával is készülhetsz kézműves ajándékokkal a szeretteidnek. Kisfiúk és kislányok is egyaránt imádnak odakinn a hóban játszani. Kis kreativitással készíthetsz a számukra hóember szettet, ami kalapból, sálból, gombokból és műanyag répából áll. A szett darabjait helyezd díszes dobozba, mellékelj hozzá valamilyen finom édességet -a sikert pedig akár előre is borítékolhatod.

Apropó, édesség!

A csokit, az íncsiklandozó nyalánkságokat minden gyerek szereti! Mivel a karácsony nem a költséges ajándékokról szól, házi készítésű édességgel is meglepheted őket – persze az ajándékozást szigorúan az ünnep főbb motívumaira hangolva. Bonbon rénszarvas orrok, tipikusan Rudolfot idéző díszítésű befőttes üvegbe téve? Finom mézeskalácsok, amelyeken a gyerekek neve díszeleg? A lehetőségeidnek a képzelet sem szabhat határt.

Bónusz tipp: szülinapi ajándék ötletek nőknek és férfiaknak

Az ajándékozás lényege a szeretetünk kifejezése – legalábbis így kellene lennie. Nemcsak a család leifjabb generációjának képviselőit lepheted meg kézműves ajándékkal, de a szívedhez közel álló felnőtt családtagokat, barátokat is. A hölgyek például kifejezetten örülnek a kézműves kozmetikai szereknek. Illatos szappant és fürdőbombát is készíthetsz házilag – számtalan ezirányú tanfolyamot találhatsz online. Az urak, a klasszikus és elegáns meglepetés hívei, bármikor szívesen fogadnak egy nívós italt. A palackot bátran dekorálhatod saját kezűleg, akár egy szép idézettel, illetve elegáns díszítéssel. Ha mégis maradnál a jólbevált megoldások ösvényén, természetesen pénzt is ajándékozhatsz az ünnepeltnek. De ezt is teheted egy leheletnyi kreativitással megfűszerezve, például a házilag készített üdvözlőkártya társaságában. A lényeg, hogy ne félj életre hívni a benned szunnyadó alkotókedvet, és ne feledd: a személyre szabott, házi készítésű ajándékok mindig nagyobb sikert aratnak, mint a bolti társaik.