Szülinapi ajándék ötletek házilag – szuper meglepetések, amelyek mindenkit levesznek a lábukról

A szülinapi ajándék ötletek házilag csak arra várnak, hogy felfedezd őket! A kézműves meglepetések a reneszánszukat élik – így egy frappáns ötletért sem kell a szomszédba menni.

Miért érdemes kézzel készített ajándékban gondolkodni?

Nyilván egyszerűbb és kevesebb szabadidő beáldozásával jár simán besétálni az ajándékosboltba, és a polcról leemelve egy többé-kevésbé alkalmas terméket azzal letudni az ajándékvásárlás kérdését. Egyszerűbb, de semmiképp nem hálásabb. A kézműves meglepetésben ott az alkotó szíve és lelke – s ezt a meglepett személy nemhogy észreveszi, de minden esetben őszinte örömmel hálálja meg. A kézműves produktumok szívhez szóló ajándékok, ellenben a tömegcikkek lelketlen személytelenségével.

Vegyük górcső alá szülinapos személyiségét, érdeklődését

Hogyan alkothatunk tökéletes szülinapi ajándékot házilag? Úgy, ha a barkácsolás során végig a szülinapos személyiségét tartjuk szem előtt – ne feledd, nem magadnak alkotsz, az ajándéknak tehát nem a Te ízlésedet kell tükröznie, hanem az ünnepeltét.

Születésnapi képek nőknek – garantált a siker

A szebbik nem képviselői imádják kidekorálni a környezetüket, s mivel mással, ha nem a szívüknek kedves emlékeket megelevenítő fényképekkel! Hobbiboltból szerezz be egy egyszerű, akár fából készült képkeretet, majd ragasztópisztoly no meg néhány mutatós dísz segítségével tedd személyessé azt. Az i-re a pontot egy, a számotokra kedves pillanatot ábrázoló fényképpel teheted fel.

szülinapi ajándék nőknek

Szülinapi ajándék ötletek házilag: az asztal- és ajtódíszeknek sem tud senki ellenállni

 

Szintén a hölgyeket megcélzó ajándékötlet az asztaldísz vagy az ajtókopogtató. Ha az utóbbi mellett tennéd le a voksodat, alapvetően a dekoráció alapjának vonatkozásában két lehetőség áll előtted nyitva: vásárolsz hobbiboltból egy egyszerű koszorúalapot, esetleg kellő affinitás fejében Te magad készítesz egyet saját kezűleg vesszőből fonva. Az ajtódíszt szezonálisan is díszheted. Az asztaldísszel is ugyanúgy eljárhatsz: szezonális dekorációval teheted széppé és egyedivé az alkotásodat.

Kézzel készített ajándékok – klasszikus megoldások újragondolva

Ha meglepett személy az erősebbik nem képviselőinek táborába tartozik, a klasszikus, elegáns ajándékokat továbbgondolva teheted személyessé a szülinapi meglepetést. A palack bor, finom ital is lehet egyedire szabott ajándék a kezeid alatt – tekerd be az üveget rusztikus hangulatú madzaggal, esetleg dekupázs technikával készíts rá egy kedves feliratot, az alkalomhoz méltó üdvözletet.

Papírból szülinapi ajándékok házilag

Apropó, szülinapi üdvözletek! Bármilyen kézműves meglepetésre is szavazol, nem feledkezhetsz meg a szülinapi üdvözlőlapról, amire a szívből jövő jókívánságaidat róhatod. Természetes a képeslapot is elkészítheted DIY módon, sőt, így az valóban olyan lesz, amilyet előzőleg megálmodtál. Abban az esetben, ha az ünnepeltet pénzzel szeretnéd meglepni, a borítékot és az üdvözlőkártyát is elkészítheted szép díszes papírból. Egyébként pénzt adni is lehet stílusosan. A bankókat lepke vagy virágformára hajtogatva, dekor dobozva téve elegánsan oldhatod meg a meglepetést.

Szülinapi ajándék ötletek házilag: cipősdoboz, tele minden jóval

Ha közeli barátságot ápolsz az ünnepelttel, megengedhetsz magadnak egy kis csibészes csavart az ajándékkészítés során. Díszíts fel egy nagyobb méretű cipősdobozt, amiben édességet halmozol fel, esetleg egy kreatív bögre társaságában – különösen, ha az ünnepelt nagy kávé- vagy teaimádó hírében áll. Ez a bohókás ötlet végérvényesen leveszi a lábáról a szülinapost.

Szülinapi ajándék ötletek házilag: szappan és fürdőbomba

szülinapi ajándék ötletek házilag

A saját kezűleg készített kozmetikai készítmények is igencsak népszerűnek számítanak manapság, nem véletlenül. Kellemes illatukkal, egyedi megjelenésükkel bárki szívét könnyedén rabul ejtik. Szappan- és fürdőbomba készítő tanfolyamok garmadája várja azokat, akik szívesen elmerülnének ebben a kétségtelenül izgalmas világban. A szóban forgó ajándékok egyébként nemcsak kreatívok, de praktikusak is, különösen, ha azok mennyei illata egy-egy stresszes munkanap után beölti a fürdőszobát.