Kreatív ajándék ötletek – amiknek lehetetlen ellenállni

Kreatív ajándék ötletek azoknak, akiket nehéz meglepni – jelen írásunkban ezekből a zseniális, többnyire DIY meglepetésekből szedtünk össze egy csokorravalót.

DIY vs. bolti ajándék


Manapság a kézműves termékek, ajándékok a reneszánszukat élik – ennek pedig megvan a nagyon is jól érthető oka. Rohanó világunkban szabadidőből van a legkevesebb, a kézműves alkotások pedig pont ezt igénylik többnyire. Ha tehát inkább a DIY ajándékok készítése mellett tesszük le a voksunkat a bolti cikkek megvétele helyett, tulajdonképpen figyelmet, tiszteletet és szeretetet is ajándékozunk – hiszen a szabadidőnket, a kreativitásunk legjavát tesszük bele az alkotás elkészítésébe. Persze ez nem jelenti azt, hogy a bolti meglepetések ötletét végérvényesen „kukáznunk” kellene, ha a szívünkhöz közel álló személy megajándékozása kerül terítékre. Cikkünkben mindkét típusú meglepetésből mazsolázgattunk, így ki-ki kedvére és céljainak megfelelően választhatja ki a számára ideális ajándékot.


Kreativ ajándék ötletek – aminek mindenki örül


Közeleg a karácsony, a szeretet ünnepe. E különleges alkalom apropóján lepjük meg a szeretteinket a saját történetüket tartalmazó Fotókönyvvel. Ez az igazi DIY különlegesség bárki szívét megdobogtatja, a kérdés már csak az, milyen fényképek kerüljenek be ebbe az igazán figyelmes alkotásba? Nos, a friss házasok biztosan örülnének egy olyan fotókönyvnek, amelyben a Nagy Napjukon készített fotók szerepelnek, a nagyik szívét az unokák cseperedését megelevenítő fotók ejtik rabul, a barátokat pedig a közösen megélt pillanatokat megörökítő fényképek veszik le a lábukról. Akár a megajándékozni kívánt személy közösségi oldalát is használhatjuk forrás gyanánt. Az interneten rengeteg fotóalbum készítő programot találunk, így az eredmény egy minden ízében profi, különleges ajándék lesz.


Kreatív ajándék kollégáknak a közös kávézások jegyében


Már nálunk is hódít az úgynevezett „Secret Santa”, azaz Titkos Télapó játék, amelynek keretén belül a munkahelyen a kollégák egymást lepik meg. Nálatok is népszerű ez a kedves trend, viszont nem tudod, mivel is rukkolhatnál elő a közelgő karácsonyi céges bulin? Nos, a bögre mindig nyerő ötletnek számít, az pedig már igazán csak hab a tortán, hogy némi leleményességgel ezt a meglepetést is személyre szabhatod. Kerüljön a bögrére egy motiváló idézet, belső céges poén vagy – ha közel álltok a munkatársaddal egymáshoz- a kedvenc közös fotótok. A kedvező hatás egészen biztosan nem marad el.


Kreatív ajándék ötletek házilag a főzés szerelmeseinek

 


A meglepni kívánt személy előszeretettel süt-főz, otthonosan mozog a konyhában? Miért is ne ajándékozhatnád meg őt egy személyre szabott vágódeszkával? E praktikus gasztro kiegészítő minden konyha fontos kelléke, így egészen biztosan meleg fogadtatásra talál ajándék gyanánt. Ha saját kezüleg dekorálnád a vágódeszkát, válassz natúrfából készült verziót és pirográfival (faégetéssel) tedd azt különlegessé. Az sem gond, ha nem a kézügyességedről vagy híres – számos kreatív bolt vállal gravírozást, méghozzá elég jutányosan. A vágódeszkára rákerülhet a meglepett személy monogramja, kedvenc idézete vagy bármilyen apró, személyes mottó, minta, amivel örömet szerzel a számára.


Maradjunk még egy kicsit a konyhában


A család igazi, lelkes séfjét készülsz meglepni? A siker előre borítékolható, ha egyedileg összeállított, személyre szabott szakácskönyvvel rukkolsz elő. A könyvbe bekerülhetnek a kedvenc receptjetiket, vagy annak a konyhának a tipikus, tradicionális ételei, amelyért a meglepni kívánt személy rajong. Ha a nagyidat vagy az anyukádat szeretnéd megajándékozni, a receptek mellé néhány személyes fotót is mellékelhetsz.


Kreatív ajándék ötletek házilag – amit kortól és nemtől függetlenül mindenki imád


A puzzle kortalan kedvenc – a szüleink is előszeretettel keresgették az egymáshoz passzoló darabokat, és egészen biztosan még az unokáink is szívesen játszanak a jövőben a szóban forgó izgalmas, nem utolsósorban pihentető játékkal. A puzzle azonban nemcsak a gyerekeket teszi boldoggá – sok darabos kivitelezésben kifejezetten embertpróbáló „feladattá” válik egy-egy kép kirakása a felnőttek számára is. Ha puzzle-lel szeretnéd meglepni az ismerőseidet, egy kis kreativitást az ötletbe csempészve ezt is teheted különleges, feledhetetlen módon. Egy kedvenc közös fotóból is készülhet a puzzle, így garantáltan nagyobb élmény lesz a kép összerakása.


Szülinapra kreatív ajándék ötletek nőknek – csodaszép ékszerek bűvöletében


A szebbik nem képviselői ösztönösen vonzódnak a szép, elegáns ékszerekhez, kiegészítőkhöz. A legtöbb hölgy örömmel visel például karkötőt – amit hamisítatlan DIY-módon személyre is szabhatsz! Manapság ugyanis hódítanak az úgynevezett charm-ok, azaz az aprócska, különleges medálok, amivel a karkötőket egyedivé lehet varázsolni. A charm-ok tematikája roppant színes skálát ölel fel – házkedvencek, filmek, az emberi élet nagy mérföldkövei, extravagáns figurák várják, hogy elmerülj ebben a kétségtelenül izgalmas világban, és különlegessé varázsold az ajándéknak szánt karkötőt. Pro tipp: a Thomas Sabo és a Pandora kollekciói között is találhatsz charm-okat szépszámban, amelyek nemcsak aranyosak és esztétikusak, de az anyagminőségük vonatkozásában is hozzák a kötelezőt.


Kreatív ajándékok férfiaknak – hagyd a sablonos megoldásokat másoknak


A teremtés koronáit lehetetlen volna frappánsan megakadályozni? Tény, hogy a férfiakat kissé nehezebb meglepni, mint a hölgyeket, mert ritkán beszélnek arról, mire vágynak. Éppen ezért oly sokszor a meglepetéssel szolgáló személy kénytelen sablonmegoldásokkal élni – így a férfiakat nem várja más a karácsonyfa alatt vagy a szülinapi ajándékdobozban, mint a sokadik nyakkendő, ital vagy zokni. Te hagyd csak nyugodtan másoknak az unalmas ajándékokat, és rukkolj elő valami igazán különlegessel! A meglepni kívánt személy nagy óragyűjtő hírében áll? Ajándékozd meg egy egyedi, a monogramjával gravírozott óratartó dobozzal! Szeret túrázni? Szerezz be a számára egy strapabíró, masszív túrahátizsákot! A férfiak egyébként az olyan praktikus meglepetéseknek is örülnek, mint a minőségi kialakítást élvező egérpad vagy egyedi kulcstartó (akár fotóval ellátva) vagy egy okosan összeállított barkácsszett.


Kreatív ajándék ötletek a karácsony jegyében


Hamarosan itt a szeretet ünnepe! Mivel is lephetnéd meg kreatívabban a szívednek fontos embereket, mint az egyedi karácsonyfadíszekkel! Használd bátran a benned szunnyadó kreatív „én”-t”. Szerezz be néhány vékony natúrfa szeletet (kreatív hobbiboltból), és akrilfesték segítségével színezd azokat kedvedre, kifejezetten a karácsony meghatározó színeivel. Fúrj lyukat a szeletek felső részére, majd szalaggal köss azokra ízléses hurkot, amellyel e bámulatosan mutatós díszeket majd közösen felakaszthatjátok a fára. Pro tipp: fesd rá az egyes karácsonyfadíszekre a családtagok vagy barátok nevét, hogy még személyesebb legyen a meglepetés.


Kreatív ajándék ötletek – apró, de annál aranyosabb meglepetés a szeretteidnek


A hűtőmágneseket mindenki szereti, hiszen apró, de annál látványosabb lakásdekorációnak számítanak, amelyek a legpuritánabb konyhai környezetet is remekül feldobják.


Minek örülnek a tinik?


A tiniket nehéz meglepni? Ugyan! Mi a legfontosabb egy tini számára? Nos, az első három találatban egészen biztosan ott szerepel a mobil! A kamaszok imádják a kütyüket – lepd meg hát a szívednek kedves gyerkőcöt egy igazán strapabíró, személyre szabott telefontokkal! Ezáltal a kiegészítő nemcsak extra védelmet, de rendkívüli stílust is kap. A fotók ez esetben is nagyon jó szolgálatot tesznek, számos cég készít egyedi mobiltokokat fotókkal ellátva. Karácsonyra vagy születésnapra: az egyedi mobiltok garantáltan jó ötletnek bizonyul, ami minden kamasz szívét rabul ejti!


Kreatív ajándék ötletek – aranyos díszpárna a „bekuckózós” estékhez


Díszpárnából sosem elég! Hát, ha még a párna személyre szabottan a kedvenc idézetünkkel van dekorálva! Díszpárnát is lehet adni stílusosan, a Te feladatod csupán annyi, hogy kitaláld a dizájnt, a többit bízd az ajándéktárgyak személyre szabásával foglalkozó profi kreatív cégre. Ezekből online számos akad, válogass kedvedre a lehetőségek közül.