Nászajándék ötletek: 15 szuper tipp kifejezetten olyanoknak, akiknek nehéz vásárolni

Frappáns nászajándék ötletek nem teremnek minden bokorban. Mostani bejegyzésünkkel azoknak szeretnénk segíteni, akik igényes meglepetéssel szolgálnának a fiatal házasoknak.


Esküvői ajándék ötlet – tényleg muszáj drágának lennie?


A közhiedelemmel ellentétben a nászajándéknak egyáltalán nem a pénzről kell(ene) szólnia, hanem az újdonsült házaspár iránti megbecsülésünkről, szeretetünkről. Az ideális nászajándék praktikus és/vagy emlékezetes élmény, passzol a szerelmesek személyiségéhez. Minél közelebb állnak hozzánk a megajándékozni kívánt személyek, annál könnyebb kiválasztani a tökéletes ajándékot a számunkra, hiszen ez esetben jól ismerjük őket, tudjuk mit szeretnek, milyen hobbit űznek, miért rajonganak. Persze abban az esetben sem kell a kardunkba dőlni, ha ezen információk hiányában vagyunk – ajándékozni így is lehet okosan. Alábbi listánkban a nászajándék ötletek legjavát szedtük egycsokorba össze, 15 igényes opciót sorakoztatva fel.


Ajándék ötletek esküvőre – amivel lehetetlen bakot lőni


Manapság már bevett szokás a fiatal pár részéről az úgynevezett listakészítés, amelyben a számukra szükséges, vágyott berendezéseket, konyhai kis- és nagygépeket sorolják fel. A meghívottak így könnyedén kiválaszthatják a preferált ajándékot, és ráadásul azt a kényelmetlen helyzetet is elkerülhetik, hogy valamilyen tárgyból több egyformát kapjon az ifjú pár. A háztartási gépek ezenkívül mindig is rendkívül hasznos meglepetésnek számítottak, különösen, ha a friss házasok új háztartásba költöznek.


Ajándék ötletek – a konyhai kiegészítők is osztatlan sikert aratnak

 


Míg a kis- és nagyberendezésekből teljesen elég egy, addig a konyhai kiegészítőkkel egyszerűen nem lehet betelni! Előnyben azok, akik közelről ismerik a házasokat, hiszen így a konyhai kellékeket is a preferált stílus jegyében válogathatják össze. Vintage hangulatú kávéfőző és zománcozott edények, esetleg klasszikus, elegáns porcelánkészlet, vagy modern, minimalista fém késkészlet? A lehetőségeinket nem korlátozza semmi.


Kreatív esküvői ajándék az aktív pihenés szerelmeseinek


A szerelmesek imádnak odakinn a szabadban tartózkodni, és szinte minden nyári hétvégét túrázással töltenek? Nos, ez esetben a kedvenc szabadidős tevékenységükhöz passzoló szettel készüljünk. Az aktív pihenés szerelmesei egészen biztosan el lesznek ragadtatva az ajándékba kapott kerékpároktól vagy jó minőségű túra hátizsákoktól, túrafelszereléstől!


Kreatív ötletek esküvőre a kerti partik jegyében


Amennyiben a fiatalok nagy kerttel rendelkező családi házba költöznek, egy minőségi kerti grillsütő szettnek egészen biztosan hasznát látják majd. A szóban forgó kiegészítő ára változatos spektrumon mozog, a tapasztalatok pedig azt mutatják, nagyjából 20-25 ezer forintért már igazán strapabíró, modern kialakítású grillezőt vásárolhatunk.


Nászajándék ötletek könyvmolyoknak


Az olvasás manapság újra a reneszánszát éli, s ha a menyasszony és/vagy vőlegény hamisítatlan könyvmoly hírében áll, egészen biztosan szívesen fogadnának egy olyan meglepetést, ami a kedvenc hobbijuk tematikája körül forog. A könyvutalvány remek ötlet, csakúgy, mint a gondosan összeválogatott könyvcsomag. Az e-könyvolvasó is tipikusan olyan meglepetés, ami minden igaz könyvbarát szívét megdobogtatja.


Nászajándék ötletek: agasztro ajándékok is rendkívül trendinek számítanak


A tenger gyümölcseiből készített extravagáns összeállítás, édességkosár, de akár a kétszemélyes romantikus vacsora egy divatos étteremben – ezek az élményszámba menő gasztro ajándékok egészen biztosan kedvező fogadtatásra találnak.


Nászajándék ötletek – célkeresztben a fiatal házasok hobbija


Kevés férfi mond nemet az igazán pasis tevékenységnek számító barkácsolásra. A teremtés koronái szívesen bütykölnek odakinn a garázsban – feltéve, ha ehhez rendelkezésükre állnak a szükséges minőségi barkácsszerszámok. Állítsunk össze különleges barkácskészletet az ifjú férjnek, de akár a mennyasszonynak is! Manapság a hölgyek körében is elsöprő népszerűségnek örvendő DIY bútorfelújítás több minőségi kelléket, eszközt kíván, amelyeket ajándék gyanánt egy nagy kosárba összeválogatva átnyújthatunk a szerelmeseknek a nagy napon. A barkács-kosár, mint nászajándék figyelemről és kedvességről árulkodik, hiszen szavak nélkül is mesél arról, milyen gondoskodással, törődéssel állítottuk össze a praktikus szettet.


Azok a kellemes nyáresték odakinn a kertben, avagy hintaágy, mint a nászajándékok sztárja


A kerti bútorok kategóriájában a többszemélyes hintaágy tökéletes nászajándéknak minősül. Praktikus, esztétikus kerti kiegészítő, ami ráadásul a kellemes, önfeledt pihenések, délutáni szundítások tökéletes színtereként is szolgálhat – plusz egyedisége révén jóeséllyel nem jut eszébe másnak a násznép közül hintaággyal meglepni a fiatalokat. Pro tipp: a hintaágyhoz mellékeljünk néhány lampiont vagy fényfűzért a romantikus hatás fokozásának érdekében.
Kreatív ötletek esküvőre: az étkészlettel sem lehet hibázni
Minden háziasszonynak szüksége van egy többszemélyes, elegáns étkészletre, amit kifejezetten ünnepi alkalmakra tartogathat. Miért is ne lephetnénk meg őt ezzel a páratlanul elegáns ajándékkal az esküvője várva-várt napján?


Fűnyíró, mint nászajándék ötlet? Miért is ne!


Bár kissé meghökkentő, ha alaposan végiggondoljuk, rendkívül praktikus, ha a fiatalokat egy modern fűnyíróval lepjük meg. Ha a családi házhoz kert is tartozik, egészen biztosan szükségük lesz egy minőségi, jóteljesítményű gépre – aminek a beszerzése fölötti terhet vendégként levehetjük a vállukról.


Klasszikus meglepetés az ágyneműkészlet


Az ágyneműkészlet tipikusan az a kategória, amiből sohasem elég. Ráadásul a szóban forgó meglepetést abszolút személyre szabhatjuk: elegáns, vicces és romantikus szettekből is válogathatunk, attól függően, mit preferálnak a fiatalok.


Vicces ajándékok esküvőre – személyre szabott fotómontázs és naptár


A naptár elkészítéséhez gyűjtsünk össze családi fotókat, és azokat akár online megszerkesztve készítsük el a szerelemesek személyre szabott naptárját. Az egyes hónapoknál bejelölhetjük előre a nagyobb eseményeket, szülinapokat, így a fiatalok egészen biztosan nem feledkeznek meg semmilyen jeles alkalomról. A fotók ötleténél maradva személyre szabott fotóalbummal is meglephetjük őket, esetleg egy nagyobb méretű vászonképet is készíthetünk a kedvenc fotóik összeállításával.


Nászajándék ötletek – gondolkodjunk élményekben


Páros masszázs, hétvégi túra, városnézés, hőlégballonos repülés, közös kreatív fotózás – mi áll közel az ifjú arához és vőlegényéhez? Állítsunk össze a számukra hétvégi programtervet, hiszen az élményajándékok, mint tudjuk, felejthetetlenek és egy életre szólnak.


Romantikus csomag az örök szerelem jegyében


Ez egy igazi DIY különlegesség: vásároljunk egy nagyobb, dekoratív dobozt, amit akár mi magunk is kidíszíthetünk. A csomag tartalmát képezzék kifejezetten romantikus holmik: szerelmes film, masszázsolaj, romantikus zeneösszeállítás, mécsesek, egy palack finom bor és bonbon. Az ajándékhoz személy üzenetet is írhatunk, a például „Összebújós estékre” felirattal.


A tanfolyamokkal is sikert arathatunk


Mostanság divatos megoldás tanfolyamra befizetni az ifjú párt, mint zseniális, egyedi nászajándék. Mi áll közel hozzájuk, mit szerettek volna mindig is kipróbálni? A gasztro tanfolyamok mellett a társastánc-, fotós- vagy festő tanfolyamok is jó ötletnek számítanak, ám a kategória igazi, hamisítatlan nagyágyúja a páros masszázs tanfolyam.