Tavaszi dekoráció saját kezűleg – 5 szuper ötlet fillérekből

Mutatós, igazi hangulatfelelős tavaszi dekoráció saját kezűleg is készíthető, méghozzá kis időráfordítással, fillérekből. Mutatjuk az idei szezon befutóit!

Tavaszi dekoráció – alapozzuk meg a hangulatot

Tavasszal a természet felébred téli álmából, felölti színpompás virágköntösét, mi emberek pedig valósággal kicsattanunk az energiától. S bár a téli, különösen a karácsonyi dekorációnak is megvan a maga varázsa, tagadhatatlan, hogy a színeiben kissé visszafogott, mégis szemet gyönyörködtető tavaszi dekoráció saját kezűleg semmihez sem hasonlító atmoszférát teremt az otthonunkban. A tavaszi dekoráció a színvilág tekintetében alapvetően a szezonra jellemző visszafogott, ámde mégis látványosan vidám árnyalatokban ölt formát. Már kis változtatással is bámulatos eredményeket érhetsz el a lakásban: tavaszi színű kísérőfüggöny az ablakokon, pasztellárnyalatban pompázó díszpárnák a kanapén vagy virágos terítő az asztalon, s voilá, meg is teremtetted azt a harmonikus miliőt, amelyben pompása mutatnak majd a saját kezűleg készített dekorelemek.

Virágok mindenütt

Ha tavasz, akkor virágok – méghozzá mindenütt! Ha van a házban néhány karcsú, hosszú pohár, még vázára sem lesz szükséged, ahhoz, hogy a kerti tavaszi virágaiddal díszítsd az asztalt vagy az ablakpárkányt. Nem is kell méregdrága dekorációban gondolkodnod, elég, ha kimész a szabadba, és szétnézel kicsit! Ha nincs kerted, amiből virágot szedhetnél, irány a legközelebbi erdő – a jóleső kirándulás során egészen biztosan találsz néhány barkaágat, ami tökéletesen megfelel tavaszi dekoráció gyanánt.

Tavaszi kopogtató ajtódísz – a kihagyhatatlan hangulatfelelős

 

Annyira szeretjük az ajtódíszeket! Ezek a sokoldalú dekorációk minden szezonhoz remekül passzolnak, így a tavaszvárás vagy éppen a húsvét tematikája köré is építhető a dizájnjuk. Az ajtókopogtató készítése nem ördöngös feladat, a szükséges kellékeket hobbiboltból és barkácsüzletből is beszerezheted. Ha koszorúban gondolkodsz, az alap készülhet szalmából és hungarocellből is. A díszítéshez használj fillérekért kapható művirágokat, amelyeket ragasztópisztoly segítségével rögzíthetsz stabilan a koszorúalapon. A virágok helyet használhatsz erdőben talált termést, aranyos tavaszi figurákat, amelyek a megújulást hirdetik. Igazán bohókás megoldás, ha a hagyományos koszorúalap helyett egy használaton kívüli összecsukott esernyőt akasztasz az ajtóra. Az összecsukott esernyőbe kerülhet egy csokor a kedvenc virágaidból, akár műanyag kivitelben is.

Tavaszi dekoráció sablonok azoknak, akiknek nincs saját kertje

A tavaszi friss levegő, éledező természet a kertbe csalogatja a kertészkedés szerelmeseit. Ékesítsd a feljárót pompás tavaszi virágokkal, amelyet saját kezűleg díszített kaspókba ültetsz. Az árvácska és a tulipán remekül mutat a bejárat mellett vagy a lépcsőn. Fokozd a hatást fényfűzérrel. Az sem gond, ha nem áll módodban kertészkedni, az interneten található számos virágsablon segítségével bájos virágfüzért készíthetsz, amellyel az ajtót és az ablakokat is kényelmesen feldíszítheted – ezek a virágok pedig még el sem fognak hervadni.

Tavaszi dekoráció saját kezűleg – lágy fények a nappaliban és a teraszon

A fárasztó munkanap után milyen jól is esik hátradőlni a kedvenc foteledben és élvezni az otthon csendjét! Fokozd a hangulatot néhány illatgyertyával, fényfüzérrel, amely a vázába helyezett tavaszi virágkompozíciót öleli körbe. Odakinn a teraszon is igazi tavaszváró hangulatot teremthetsz a fák törzsére tekert fényfűzérrel, az ágakra akasztott vidámszínű lampionokkal. Szélcsendes időben akár gyertyákat is használhatsz az udvaron – a lágyan pislogó fények megalapozzák a baráti összejövetel, romantikus borozgatás atmoszféráját.

Kavicsfestés a gyerekekkel közösen

Vond be a gyerkőcöket is a tavaszi dekoráció készítésébe! Menjetek ki a szabadba, gyűjtsetek néhány kisebb-nagyobb kavicsot, s kezdődhet is a móka! Fessetek akrilfestékkel aranyos tavaszi motívumokat, mintákat a kavicsokra, amelyeket száradás után mutatós tálkába helyezve máris közszemlére bocsáthattok. A festett kavicsok jól mutatnak kaspóban is, közvetlenül az ültetett virágok mellett. Ragasztópisztollyal egymás mellé ragasztva hamisítatlan tavaszi képet is készíthettek közösen a megfestett kavicsokból, ami egyébként tökéletes ajándékként is funkcionál, például a nagyiék számára.

Tavaszi dekoráció saját kezűleg – a régi üvegek új élete

Üres borospalackok, amelyek csak kidobásra várnak, és néhány méter egyszerű madzag – ki gondolta volna, hogy e kettő, no meg némi ragasztó hozzájárulásával eszményi tavaszi dekoráció készíthető? Pedig így van: tisztítsd meg a palackokat, távolítsd el azokról a címkét, majd tekerd körbe madzaggal, amelyet ragasztópisztoly segítségével rögzíthetsz a helyén. Ezzel tulajdonképpen kész is van az újdonsült tavaszi vázád, amely vintage hangulatával nappalid tökéletes ékévé válik. S bár a feldíszített palackokba nem fér el egy egész csokorravaló a kedvenc virágaidból, néhány szál tulipán vagy barka remekül mutat azokban. Bónusz tipp: a palackokat dekupázs technikával is díszítheted, válassz kifejezetten tavaszi tematikájú szalvétát e célra.