Milyen a meglepő és praktikus ajándék évfordulóra?

Ajándékot kapni mindenki szeret, ez talán túlzás nélkül állítható. Az ajándékozás témája már kissé nagyobb megosztottságot fog mutatni, hiszen ezzel már gondok szoktak lenni. A legtöbbünknek ugyanis komoly problémát jelent eldönteni, hogy mit ajándékozzunk. Különösen igaz ez olyan esetekben, amikor valamiféle évfordulóra próbálunk ajándékot választani szeretteinknek. Ha azt mondjuk valakinek, hogy ajándék évfordulóra, akkor szinte kivétel nélkül romantikus viszonyokban gondolkodunk. Pedig nagyon sokan a tágabb családon belül is szoktak ünnepelni. Mindenesetre a meglepetés kiválasztása szinte mindig kérdéseket vet fel. Ragadjuk is mindjárt meg a meglepetés kifejezést, hiszen már erről is megoszlanak a vélemények. Vajon meglepetés legyen-e az ajándék, vagy ez nem létszükséglet, és nyugodtan lehet az ünnepeltnek előre egyeztetett valamit ajándékozni?

A lényeg inkább a gesztus, hogy gondoltunk a másikra, vagy a rászánt összeg reflektálja majd az érzéseinket? Van párhuzam az érték és az esemény jelentősége közt? Adhatunk élményt is, nem muszáj csak tárgyakban gondolkodnunk. Lehet ez jegy egy koncertre, vagy elvisszük valami különleges helyre az ünnepeltet, esetleg vacsorázni, táncolni. Készíthetünk akár saját magunk is valamit, kézzel. Itt nagyban dönt majd az, hogy van-e valamilyen különleges tehetségünk, vonzalmunk valamihez. Aki tud és szívesen rajzol, vagy fest, az készíthet festményt is akár. Vagy valamiféle ékszert, esetleg más tárgyat. Az egyik legalapvetőbb ajándékötlet, legalábbis ha hölgyet megyünk köszönteni, nyilván a virág. Egy szép virágcsokorral ritkán lő mellé az ember. Az ékszer már jóval komolyabb szándékra enged következtetni. Az uraknak a legtöbbször karórát, vagy valami értékesebb ruhadarabot, mondjuk egy minőségi övet, vagy egyéb kiegészítőt szerezhet be a párjuk.

 

A nagy kihívás általában nem a kapcsolatok elején szokott megfogalmazódni, hanem amikor már régtől összeszokott párokról van szó. Akik együtt vannak nap mint nap, és már ismerik párjukat jobban, mint a tenyerüket. Ők általában már mindent bevetettek, kipróbáltak, és egy ilyen érett viszonyban már nagy próbatétel meglepni a másikat. A jó hír viszont, hogy nincs lehetetlen, és ha kellően kreatívak vagyunk, biztosan nekünk is sikerülni fog őszintén meglepni szívünk választottját. Nyilván sokszor nagy a csábítás, és sokaknak ismerős, amikor kedvesünk azt mondja, hogy idén inkább ne ünnepeljünk, mert így legalább megmarad a pénz. Ilyenkor vas szigorral azt kell mondani, hogy nem célszerű ellustulni, mert ha egyszer elhanyagoljuk az ünneplést, akkor legközelebb is elmarad a dolog, és szépen lassan kikopnak életünkből az értékes, emlékezetes pillanatok.

Sokan úgy tartják, hogy nem kell ahhoz évforduló, hogy ajándékot adjunk a másiknak. A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy de bizony kell. Talán ezért is van az, hogy napjainkban egyre nagyobb reneszánszát élik az élmények. Egyre szívesebben, egyre többen ajándékozunk élményt, különösen az extrém élmények terjedtek el mostanában. Eddig tabutémának számítottak talán, vagy nem is léteztek, esetleg nem tudtunk róluk, mivel az internet még nem hálózott be mindent. Ma már az ejtőernyőzést vagy a repülőgép vezetést kipróbálni nem is olyan különleges, kiváltképpen a fiatalok körében. Aztán ott vannak a különböző tanfolyamok. Egy-egy jól eltalált tanfolyam akár új, életre szóló hobbit is adhat az ajándékozott kezébe. El kell tehát engedni fantáziánkat, amikor ajándékot keresünk, hiszen a határ a csillagos ég.