Kreatív, mégis praktikus esküvői ajándék ötletek

Amennyiben esküvőre vagyunk hivatalosak, véletlenül sem illik ajándék nélkül útnak indulnunk, és alaposan érdemes átgondolni, milyen esküvői ajándék ötlet jöhet szóba. Ugyanakkor vannak néhányan, akik a borítékba rejthető ajándékok hívei lesznek, más szóval pénzt adnak ajándékba. Azonban ha úgy érezzük, hogy van egyéb ötlet is a tarsolyunkban, kár ennél az unalmas verziónál maradnunk. Amennyiben esetleg a baráti társaságunkból kerülnek ki az ünnepeltek, praktikus lehet akár összefogni a többiekkel, és közösen kitalálni és finanszírozni valamit, ami ezáltal nagyobb értéket tud képviselni.

Amennyiben fiatalokról van szó, sok esetben vicces ajándék a nyerő, hiszen már régen megmondták a bölcsek, hogy két ember közt a humor a legrövidebb út. Egy-egy közönséges használati tárgy, amin valamilyen vicces felirat van elhelyezve, mindig mosolyt tud csalni a másik arcára, noha nem túl praktikus, és az idő próbáját nem feltétlen állja ki. A legtöbben talán még mindig, csakúgy mint néhány évtizede, valamiféle háztartási berendezést vagy használati cikket vásárolnak, és azzal lepik meg az újdonsült párt.

Elcsépelt ajándékok

ajándék

Ez a meglepetés azonban kissé megkérdőjelezhető, mert nagyon gyakran előfordul, hogy valójában ugyanolyan konyhai eszközből sikerül begyűjteni többet is. Mondjuk több kézimixert, vagy húsdarálót, esetleg pohárkészletet. Ilyenkor több lehetőség van, de leginkább az a szokás járja, hogy félreteszi az ember a nem használatos ajándékot, és ha rá kerül a sor, továbbadja alkalomadtán. Nem túl szép, viszont rendkívül praktikus módja az újrahasznosításnak.

 

Mégsem illik visszaadni ajándékot annak okán, hogy már van egy. Ezt elkerülendő, napjainkban elterjedőben van az ajándéklista készítése is. Ez abból áll, hogy az ünnepelt pár összeállít egy úgynevezett kívánságlistát, amit aztán eljuttat a vendégeknek, akik ezen listából kiválaszthatják, hogy mit szeretnének beszerezni ajándékként. Ezzel kvázi garantált a duplikált ajándékok elkerülése, másrészt sokan kissé kritikusan fogadják ezeket a szóban forgó listákat, ugyanis elveszik a varázs, a meglepetés ereje.

Az ajándék fontosságaajándék

Ha csak az ajándék a lényeg, akkor ennyi erővel elég lenne pénzösszegeket írni a listára, amelyek bekeretezésével jeleznénk, hogy mennyit óhajtunk adni egészen pontosan. Összességében, mint ahogy minden téma, ez is megkérdőjelezhető, de ahány ember, annyi nézet, annyi vélemény. Nyilvánvalóan azt nem kell magyarázni senkinek, hogy a rokoni szálak közeledésével az ajándék értéke is arányosan nő. Tehát a távolabbi rokon, vagy a nem túl közeli barát nem kell, hogy komoly értékű ajándékban gondolkodjon, míg a testvérek, nagyszülők, nagynénik, és a többi közvetlen rokonnak illik kitenni magán, ami a meglepetést illeti. Fontos még egy dolgot megemlíteni az esküvői ajándékok kapcsán.

A vidéki lakodalmak során népszerű a menyasszonytánc. Sok helyen ennek keretében is adnak pénzt az ifjú párnak, amely értékét érdemes már az ajándék vásárlás során átgondolni, hogy ne keverjük magunkat feleslegesen nagy költségekbe. Mindezek következtetéseként, ezen eszmefuttatás után mindenesetre leszögezhetjük, hogy egy esküvő cseppet sem lesz olcsó mulatság, függetlenül attól, hogy milyen vendégek leszünk, pontosabban mennyire állunk szoros viszonyban az ünnepeltekkel. Ha már meghívott vendégként érkezünk, akkor biztosan komolyan kell venni az eseményt, valamennyire. Szükség van új ruhára, cipőre, frizurára, ajándékra, és ez mind befektetés. A szép pillanatok pénzbe kerülnek. Reménykedjünk, hogy egyszer mindent visszakapunk.