Nehezen találod a tökéletes ajándékot? Mit szólnál egy vicces pólóhoz?

Ajándékot találni néha nem egyszerű. Persze akadnak olyanok, akiknek azonnal sikerül megfelelően megtalálni a tökéletes meglepetést. Azonban vannak olyanok is, akiknek egyszerűen képtelenség, például azért, mert szinte mindent megvesznek maguknak, amire vágynak. A vicces póló azonban egy igazán személyre szabott és kedves ajándék lehet, ha jól választjuk ki. Az alábbiakban adunk pár ötletet arra szakértőnk segítségével, hogyan válasszunk megfelelőt.

Mire figyeljünk oda a póló kiválasztása előtt?


A vicces póló önmagában nem elég.

A szakértőnk válasza erre az, hogy mindig olyan vicces pólót válasszunk, ami valamilyen módon utal a megajándékozni kívánt hobbijára, kedvenc italára, ételére vagy habitusára. Hiába vásárolunk például egy horgászattal kapcsolatos pólót annak, aki inkább a focit kedveli. S ha már szó van a hobbikról, az sem mindegy, hogy milyen hobbiját ábrázolja a vicces póló a megajándékozottnak. Egyértelműen olyan hobbit ábrázoló pólót válasszunk, amelyet az illető a legjobban szeret, szinte már rajong érte.


Milyen jellegű vicces pólót válasszunk?


Ez megint függ a megajándékozni kívánt jellemétől. Akik a visszafogottabb stílus hívei, azoknál valószínű a szimplább, feliratos pólók lesznek nyerők. Akik viszont már egyébként is figurás pólókat hordanak, számukra a vicces figurával ellátott típus tuti befutónak számít majd. Ha nem vagyunk biztosak az illető ízlésében, például azért, mert a kollégáknak keresünk valamit, akkor a legjobb, ha egy visszafogott feliratos modellt választunk. Ez garantáltan diszkrét és nem is unalmas. Ebben az esetben azonban figyeljünk oda a semlegességre is. Csak olyat válasszunk a témát illetően, amit tudunk az illetőről. Ha az említett példánál maradunk, tehát kollégának vásárolunk, akkor lehet olyan póló, ami a munkahely jellegére utal. Sok szakmai pólót kapni vicces kategóriában, például akad póló tanároknak, vállalkozóknak és igazán eredeti ajándék mezőgazdászoknak, ha például a betakarítással vagy növénytermesztéssel kapcsolatos vicces pólót vásárolunk nekik. A megkérdezett pólószakértőnk szerint azokban a munkakörökben, ahol gyakran viselnek pólót, gyakoribb a szakmával kapcsolatos vicces pólók hordása is. Már pedig ha vicces pólót akarunk ajándékozni, akkor nyilván az a célunk, hogy az ne porosodjon a megajándékozott szekrényében. A már említett mezőgazdasági tevékenység pont olyan, ahol rendszeres a póló viselése. Ezért az sem rossz ötlet, ha erre odafigyelünk.


Vicces póló etikett – létezik ilyen?


Bizony. Létezik. A pólószakértő javaslata által pedig ez az egyik legfontosabb, amit érdemes betartanunk. A vicces póló poénja maradjon ízléses, semmiképp se sértse az illető külső és belső tulajdonságait. Még akkor se kövessünk el ilyet, ha egyébként tudjuk jól, hogy csak nagyot nevetne rajta az illető. Egyszerűen nem illik. A pólón található vicces kép, illetve szöveg semmiképp se legyen tehát sértő, erre nagyon figyeljünk oda. Sosem tudhatjuk, hogy akaratlanul nem bántjuk-e meg az illetőt, hiszen sokan tökéletesen tudják palástolni a megbántódásukat. Ezzel tehát ne éljünk vissza, még akkor se, ha a gyerekkori legjobb barátunkról van szó, akivel mindig ugrattuk egymást. Az ajándék azért jó, mert kellemes és pozitív. Ha ilyen ízléses vicces pólókat keresünk, a garibald.hu oldalán garantáltan megtaláljuk azokat.