Ferrari élményautózás – szerelem első „körre”

Sportautó sok létezik széles e világon. Olyan is szépszámban akad, amelynek messziről hozzánk elszűrődő hangja, „dübörgése” kellemesen összerándítja a gyomrunkat – a csodaszép látványról már nem is beszélve. S bár ez valóban szubjektív, de a sportautók palettáján egyik típus sem annyira lélegzetelállító, döbbenetesen bámulatos, mint a tűzpiros olasz csoda: a Ferrari.


Ez már presztízskérdés

A Ferrari neve egyet jelent a luxussal és a nívóval. A világ jelenleg legirigyeltebb autótulajdonosai, vagyis azok, akik egy minden porcikájában minőségi vérvörös „bikát” birtokolnak, egyúttal a formába öntött luxust, a megszelídíthetetlen, vad gyorsaságot és egy hamisítatlan presztízsszimbólumot, egy „doromboló vadmacskát” őriznek féltve a garázsukban. A Ferrari vezetése pedig olyan élmény, amelytől még azok is szó szerint eldobják az agyukat, akik szívét egyébiránt nem dobogtatják meg a luxus- és/vagy versenyautók. Mert a Ferrari mindkét kategóriában jelesre vizsgázik.


Egy lélegzetvételnyi kitekintés


1947, Maranello, Olaszország és a név, ami örökre megváltoztatta az autóversenyzés világát: Enzo Ferrari. Ekkor és itt alapult meg a cég, aminek ambiciózus tulajdonosa valószínűleg még nem tudta (honnan is tudhatta volna), hogy az általa megálmodott vérvörös autócsodával -aminek már puszta látványa is valóban sokunk vérnyomását emeli meg- örökre beírja magát a történelembe és amíg a világ világ, egyet jelent a féktelen gyorsasággal és a végtelen eleganciával.


Mi, földi halandók sem vagyunk kizárva a „buliból”

 


Rendben, nyilván nem mindannyian tehetjük meg, hogy a legközelebbi autókereskedésbe vegyük az irányt, és kiválasszuk álmaink Ferrariját – pedig de jó is volna! Ez a tény azonban nem gátol meg minket abban, hogy vezethessük álmaink autóját. Sőt, ha a közeli baráti körünkben, családtagjaink között van olyan személy, aki él-hal az olasz autócsodáért, Őt is meglephetjük egy élményvezetéssel az Élményautózás jóvoltából, s mindezt profi pilóták tolmácsolásában!


300km/h-val repeszteni a pályán – ó, igen!


Ahhoz persze, hogy „fénysebességgel” száguldjunk, olyan rutin szükségeltetik, ami kizárólag a profi pilóták sajátja. Aggodalomra természetesen semmi ok! A Ferrari élményvezetés jegyében megbízható, sokat látott és tapasztalt, tehát igazi szakemberek ülnek a volán mögött, a mi dolgunk pedig „csupán” annyi, hogy önfeledten átadujuk magunkat a korlátok nélküli száguldás semmihez sem hasonlító mámorának!


Az élményautózás – már idehaza is hódít


Az élményautózás trendje már Magyarországon is egyre többek szívét hódítja meg, amin mi cseppet sem csodálkozunk. Ez az önmagában is roppant különleges műfaj a lehető legtávolabb áll a sablonos meglepetésektől. A legtökéletesebb ajándék ez, amivel meglephetjük autórajongó barátunkat – vagy saját magunkat. Az Élményautózás színes spektrumú kínálatában természetesen nem kizárólag a Ferrarit találjuk meg – s persze magát az autózást is abszolút személyre szabhatjuk. Mit jelent ez a gyakorlatban? Nos, a vágyaink tárgya mellett a pályát is kiválaszthatjuk (Hungaroring, M-Ring, Euroring stb.), az időszakot és természetesen a körszámokat is opcionálisan az igényeinkre igazíthatjuk.