Hatékony védelem a fény káros hatásaival szemben

Ahogy elemi erővel beköszönt az életünkbe a nyár, és a nap sugarai egyre erősebben, intenzívebben érződnek, nagyon fontos, hogy megfelelő módon védjük a bőrünket. Ha ugyanis ezt nem tesszük meg, akkor annak bizony meglesz a böjtje: a nem kívánatos ráncok és szarkalábak idő előtt fognak megjelenni. 

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem mehetünk ki aggódás nélkül a napra, és nem élvezhetjük felhőtlenül a strandolás örömét. Mindezt azonban okosan kell tennünk, például valamelyik népszerű La Roche Posay fényvédő használata mellett. Ezeket a termékeket úgy fejlesztették ki, hogy hatékony védelmet nyújtsanak a bőrünknek, miközben kényelmes használatot biztosítanak számunkra. 

Miért káros a napsugárzás? 

Valószínűleg mindannyian megtapasztaltuk már, hogy milyen az, amikor egy átstrandolt nap után hazaérve arra leszünk figyelmesek, hogy rákvörös a bőrünk, ez pedig csak egy dolgot jelenthet: jó alaposan leégtünk. Azonban az azonnal látszódó és érződő tünetek, például a bőrpirosság, fájdalom, később hámlás mellett, sokkal komolyabb következményei is vannak az égésnek.  

 

A bőr nem felejt – hangzik a mondás, ami valóban így is van, ugyanis az égésnek hosszabb távon is vannak negatív hatásai. A napsugarak ugyanis azáltal, hogy bejutnak a bőr mélyebb rétegeibe, károsítják a sejteket. Ennek pedig az az eredménye, hogy a bőröregedés folyamata hamarabb beindul, a bőrünk veszít a rugalmasságából, feszességéből és ráncok jelennek meg rajta. Arról nem is beszélve, hogy a napégés a bőrrák kialakulásának kockázatát is növeli. 

Ezért nagyon fontos tehát, hogy egy megfelelő készítmény, például valamelyik La Roche Posay fényvédő használatával megfelelő védelmet biztosítsunk a bőrünknek, ezzel megakadályozva a nap káros hatásait. 

Egy minőségi fényvédő hatékony segítséget nyújt 

Miután azt már tudjuk, hogy a fényvédő alkalmazása mennyire fontos, azzal is tisztában kell lennünk, hogy milyet érdemes használni. Manapság ugyanis széles termékpalettából válogathatunk, ám csak kevés igazán minőségi készítmény van. 

Nagyon fontos, hogy az általunk választott fényvédő széles spektrumú védelmet biztosítson az UV sugárzás minden típusa (UVA és UVB) ellen. Emellett az is lényeges, hogy könnyű legyen használni, gyorsan beszívódjon és ne hagyjon nyomot a bőrön. 

Vichy Liftactiv Supreme: egy ütős ránctalanító 

Természetesen a bőröregedés folyamata nem állítható meg, de ha odafigyelünk a fényvédelemre, és mellette használjuk például a Vichy Liftactiv Supreme ránctalanító krémet, akkor nagymértékben lassíthatunk a ráncok kialakulásán. 

Ez egy olyan termék, amit kifejezetten azoknak a hölgyeknek fejlesztettek ki, akiknek érzékeny, irritációra hajlamos, száraz vagy nagyon száraz bőrük van. A rendszeres használatának köszönhetően sokkal üdébb, feszesebb, és ezáltal fiatalosabb arcbőrre tehetünk szert, illetve elérhetjük, hogy a már megjelent ráncaink, illetve szarkalábaink mélysége csökkenjen.  

A Vichy Liftactiv Supreme ránctalanító krém tehát remek megoldást kínál, ha elégedetten szeretnénk tükörbe nézni 30, 40 vagy akár még 50 év felett is.