Így készül a vicces karácsonyfa

A karácsonyt megelőző időszakban sokan stresszelünk az ajándékok keresésekor, de miért ne vehetnénk lazán a dolgot és miért ne lehetne egy vicces karácsonyfa az ajándék?! Ez igazán különleges meglepetés lenne, amire senki nem számít és az elkészítése sem nagy ördöngösség, hiszen csak némi kreativitás kell hozzá.

Az ajándékozást sokszor ott rontjuk el, hogy túl komolyan vesszük. Érthető, ha jól akarjuk csinálni és olyan meglepetéssel szeretnénk készülni, amivel valódi örömöt okozunk a másiknak. Viszont, ha túlságosan rágörcsölünk, akkor azzal magunkat is stresszeljük, a nagy erőlködés miatt pedig könnyen választhatunk olyan ajándékot, amit jobb lett volna inkább a boltban hagyni.

Van, amikor a legnagyobb hatást azzal érjük el, ha egy kis humort csempészünk az ajándékozásba, ami még akkor is kiválóan működhet, ha az év legnagyobb ünnepén, karácsonykor tesszük azt. Nézzük, hogy készül a vicces karácsonyfa és miért szuper ötlet a megvalósítása!

Karácsonyfadísz saját kezűleg!

 

A hagyományos karácsonyfák igazán gyönyörűek, de valljuk be, néha kicsit unalmasak. Formabontó módon, idén miért ne csempészhetnénk bele egy kis csavart a díszítésbe, ezáltal feldobva az ünnepi hangulatot?

A vicces karácsonyfa elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul több módon is megvalósítható. Beszerezhetünk például néhány humoros karácsonyfadíszt – vicces állatfigurákat, szellemeket, kitalált karácsonyi karaktereket -, amiknek láttán a családtagjaink szája garantáltan mosolyra fog húzódni. Különösen, ha előtte már koccintottunk egyet és a forralt bor, a bólé vagy más alkoholos nedű már kezdi megtenni a hatását.

A másik lehetőség, hogy a karácsonyfadíszeket mi magunk készítjük el. Nem kell megijedni, semmilyen bonyolult műveletre nem lesz szükség! Ha korábban elraktunk blokkokat, belépőjegyeket, egyéb apróságokat a közösen eltöltött programokról, akkor azokat lógassuk fel a karácsonyfára. Szuper lesz végigmenni rajtuk és felidézni, hogy milyen vicces élményekben volt részünk.

Fényképes karácsonyfadísz is kell majd!

Akkor lesz csak igazán nagy a nevetés, ha a karácsonyfára néhány fényképes karácsonyfadísz is felkerül. Szerezzünk be néhány műanyagból vagy üvegből készült gömböt és tegyük bele a családtagjaink, barátaink fotóját! Hogy milyen képeket választunk, az csak rajtunk áll – ez az a pont, amikor bátran szabadjára engedhetjük a fantáziánkat.

Képzeld csak el, milyen arcot vágnának, ha a kisméretű karikatúrájukat látnák viszont a karácsonyfadíszekben? Az is nagyon jó móka lenne, ha a képeken a fiatalnak vagy az idősnek maszkírozott önmaguk jelenne meg. Ezeket a fotókat egy gombnyomással el tudjuk készíteni valamelyik fotóalkalmazás segítségével, utána pedig már csak ki kell nyomtatni, hogy beleilleszthessük a gömbökbe.

Gyerekkori fényképek is felkerülhetnek a fára

Mit szólnának a jelenlévők, ha a fényképes karácsonyfadísz a saját gyerekkori fotókat jelenítené meg? Van, aki fogná a fejét, hogy gyerekként mennyire máshogy nézett ki, mint felnőttként és van, aki úgy érezné, hogy azóta szinte semmit sem változott, mert már akkor is megvoltak a sajátos ismertetőjegyei.

A család legújabb tagjainak, például a gyerekeknek vagy az újdonsült férjnek, feleségnek ezek a képek teljesen újnak hatnak, előfordulhat ugyanis, hogy ők még nem is látták azokat. Bárhogy is legyen, az biztos, hogy ez tényleg nagyon vicces karácsonyfa lenne, ami megalapozná az ünnepi vacsora hangulatát.

Humoros, ugyanakkor megható karácsonyi ajándék

Semmi akadálya nincs annak, hogy a humort kombináljuk a komolysággal. Csinálhatjuk például azt is, hogy a fényképes karácsonyfadíszekbe elrejtünk néhány kedves üzenetet, amit ajándékozás és az ünnepi vacsora elfogyasztása előtt felolvasunk a szeretteinknek.

Az üzenet lehet az, hogy mennyire hálásak vagyunk nekik, mennyire büszkék vagyunk rájuk. Ilyen formában bocsánatot is kérhetünk tőlük, mondjuk azért, mert sokszor makacsok vagy figyelmetlenek vagyunk és nyomatékosíthatjuk bennük, miszerint ettől függetlenül nagyon szeretjük őket.

A karácsonyfadíszekbe rejtett üzenet lehet egy történet is, méghozzá a legviccesebb sztori, amit az adott személlyel közösen átéltünk abban az évben. Ezeket az írásokat elrakhatjuk emlékbe és a következő karácsonykor szintén elő lehet venni, hogy hangosan felolvassuk, ezzel újra és újra átélve a történteket.

A karácsonynak mindig van egy különleges és meghitt hangulata, ez azonban nem jelenti azt, hogy némi humorral ne lehetne megfűszerezni. A vicces karácsonyfa garantáltan emlékezetes lesz, az elkészítéséhez pedig csak néhány karácsonyfadíszre lesz szükség, amit saját kezűleg készítünk el.

Ha igazán nagy hatást szeretnénk elérni, akkor azokat a fényképeinket is használjuk fel, amiken közös pillanatokat örökítettünk meg a családtagjainkkal, így nemcsak humoros, hanem egyben megható is lesz a végeredmény. Ennél jobb karácsonyi ajándék pedig nem is kell!