Ajándékozzunk kreatívan névnapkor is!

A névnap megünneplése a nagy jelentőséggel bíró hagyományok egyike, így a névnapi ajándék kiválasztását nem bízhatjuk a véletlenre. Kifejezhetjük általa a másik iránt érzett szeretetünket, tiszteletünket, valamint tanúbizonyságot tehetünk arról, hogy egy különleges személyről van szó, aki fontos számunkra.

Nem hiába, az ünneplés egyik legfontosabb pillanata maga az ajándékozás. Ilyenkor a vendégek boldogan átnyújtják az ünnepeltnek a meglepetésüket, majd alig várják, hogy kibontsa és osztozzanak az örömében.

Kevés olyan ember van, aki ne esne gondolkodóba egy névnap előtt, hogy mit adjon a másiknak. Elvégre az a cél, hogy valódi örömöt okozzunk a másiknak, ezáltal emlékezetessé tegyük a neve napjának ünneplését. Íme, néhány kreatív névnapi ajándék ötlet!

Névnapi ajándék nőknek férfiaktól

 

Van két ajándékötlet, amivel garantáltan nem tévedhetünk nagyot, ha egy nő névnapját szeretnénk méltó módon megünnepelni. Az egyik a virág, ami örök klasszikus és soha nem megy ki a divatból. Jó választás szülőnek, testvérnek, barátnak vagy munkatársnak, ha egy kisebb névnapi ajándékkal szeretnénk készülni, azt üzenve a másiknak, hogy gondoltunk rá és fontos nekünk.

Csak arra kell odafigyelnünk, hogy olyan virágot válasszunk, amit szeret a hölgy, de ha ennek nem tudunk utánajárni, akkor passzoljon a stílusához. Emellett az is kiemelten fontos, hogy a kapcsolat jellegét is figyelembe vegyük, illetve tartsuk szem előtt a virágok szimbolikus jelentését, hiszen nem mindegyik virág lehet megfelelő névnapi ajándék nőknek.

A másik névnapi ajándék pedig az ékszer, ehhez azonban már jobban kell ismernünk a másik ízlését, stílusát. Nem árt tudnunk például, hogy az aranyat vagy az ezüstöt szereti-e jobban, hogy inkább a visszafogottabb, egyszerűbb, esetleg a feltűnőbb, díszesebb darabokat részesíti előnyben. Az ékszer, mint ajándék, hordoz magában egyfajta rejtett üzenetet is, hogy a másik valóban fontos számunkra. Ebből kifolyólag lánytestvérnek, édesanyának, legjobb nőbarátnőnek tökéletes választás lehet, de munkatársnak vagy távolabbi ismerősnek inkább válasszunk másféle meglepetést.

Névnapi ajándék házilag is készülhet

Ha nem vagyunk restek időt áldozni rá, akkor a névnapi ajándék házilag is elkészülhet. Itt most nem a hosszadalmas “csináld magad” projektekre gondolunk. Néha elég annyi is, hogy összeválogatunk néhány dolgot, aminek tudjuk, hogy a másik örül és írunk hozzá pár kedves sort. Összeállíthatunk például fürdősót, illóolajat, masszázskesztyűt tartalmazó kis wellness-csomagot. Például, ha az illető szeret olvasni, akkor adhatunk neki egy könyvet, amit a kedvenc írója írt és mellékelhetünk hozzá egy finom teát is. A kísérőkártyára pedig ráírhatjuk, hogy a “pihenős/bekuckózós estékhez”.

Névnapi ajándék férfiaknak

Az erősebbik nem képviselői szeretnek jókat enni, így egy általunk összeállított gourmet válogatás remek névnapi ajándék férfiaknak. Rakhatunk bele bort, sajtot vagy más olyan ínyencségeket, amikről tudjuk, hogy a kedvencei és szereti fogyasztani.

Ha a párunk névnapját ünnepeljük, akkor meglephetjük egy olyan élményajándékkal, amit mi szervezünk meg. Gondolunk itt például egy kirándulásra vagy közös vacsorára, ahol mi készítjük el az ételt. Ha pedig az egyik férfi barátunkat vagy munkatársunkat lepnénk meg, akkor bátran vehetjük lazábbra a dolgot és készíthetünk egy vicces névnapi ajándékot is.

A családtagjaink, barátaink névnapja igazán jeles esemény az év során, amit bizony meg kell ünnepelni! A kérdés csak az, hogy mi legyen a névnapi ajándék, amit az esemény fénypontján átnyújtunk az ünnepeltnek?

Bátran szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, sőt, még akár saját kezűleg is elkészíthetjük a tökéletes meglepetést, mivel a lehetőségek tárháza szinte végtelen. A lényeg, hogy bármit is adunk, szívből adjuk, ezáltal kifejezve, hogy fontos számunkra a másik.