Mi kerüljön a karácsonyi asztalra?

A karácsony közeledtével mindenkiben felmerül a kérdés, hogy mi is legyen az ünnepi menü ebben az évben. Pláne, ha a három nap alatt többször is fogadunk vendégeket. Ilyenkor azonban nem csak a menü összeállításával érdemes készülni, hanem az ünnepi teríték megtervezésével is, ami nagyon hasznos ajándék ötleteket is rejt magában!

Hogyan lesz a karácsonyi terítékből ajándékötlet?

Karácsony előtt rengeteg kiadásunk van még akkor is, ha nagyon tudatosan készülünk az ünnepekre. Már maga az ünnepi menüsor is megterhelheti a pénztárcát, így ilyenkor a terítéket a legtöbb háziasszony próbálja valamilyen DIY ötlettel feldobni, amihez nem kell vásárolnia plusz dolgokat. Azonban van egy-két dolog, amit kevesen tudnak otthon saját kezűleg elkészíteni. Ez pedig a karácsonyi asztalterítő és futó. 

Érdemes ezt észben tartani, amikor a szeretteinknek és barátainknak válogatunk ajándékokat. Ha van olyan személy, akit szeretnél meglepni, és még az ünnepek előtt megtartjátok az ajándékozást, akkor egy szép terítőnek vagy futónak biztosan nagyon fog örülni. Most talán azt gondolod, hogy akár már lehet neki karácsonyi asztalterítője… És talán igazad is van, hiszen a legtöbb háztartásban van legalább egy darab belőle. Azonban a három napos ünnep alatt, amikor a többfogásos megterített asztal kerül a középpontba, ott általában jól jön még egy vagy akár több plusz garnitúra is. A vendégek ugyanis biztosan ejtenek rajta néhány ételfoltot, ami a következő étkezésnél már biztosan zavaró lesz. A háziasszony inkább lecserélné a foltos terítőt, ha lenne mire. 

 

Még többet kihozhatsz az ötletből, ha olyan terítőt választasz ajándékba, ami karácsonyi hangulatú, de nem kifejezetten karácsonyi mintás. Így más alkalmakkor is tudják majd használni. Egy finom arany szálakkal díszített terítőhöz választhatsz kifejezetten karácsonyi futót is. Így az ünnepi asztal is megkoronázható lesz. Ha egy ilyen szettet adsz ajándékba, akkor még a további asztal dekorációk készítése alól is mentesítheted a megajándékozottat, hiszen egy gyönyörű terítőre már nem is kell nagyon más dekor elem, mert a fogásoknak is bőven fog kelleni hely az asztalon. 

Karácsonyi teríték tippek

A karácsonyi terítéket természetesen ki lehet egészíteni néhány csillogó dekorációs elemmel, hogy az ünnepi asztalterítés még hangulatosabb legyen. Helytakarékosak és szépek például az álló gyertyatartók. Rendkívül hasznosak még a terítők mellett az ünnepi designnal ellátott kínáló tálak is, amelyek szintén szuper ajándékok is lehetnek karácsonyra. Egy szép kínálótál finom szaloncukorral megtöltve egy komplex ajándék, aminek szintén mindenki örülni fog. 

Az asztal közepére gyakran az adventi koszorút helyezik ki díszítésként. Azonban szentestére lehetséges, hogy a koszorú már nem mutat olyan szépen, és elkezdenek hullani róla a tűlevelek, a gyertya pedig már leégett. Erre gondolva karácsonyi ágakból és selyemvirágokból is összeállíthatsz egy kisebb asztaldíszt megadnak vagy szeretteidnek ajándékba, ami rád emlékezteti őket az ünnepek alatt. 

Reméljük tudtunk adni néhány ötletet a karácsonyi készülődéshez és ajándék vásárláshoz is. Kellemes Ünnepeket kívánunk!