Így köthetjük össze a kellemest a hasznossal, ha lakásavató ajándékról van szó

Bizonyára sokunkat legalább egyszer meghívtak már egy ilyen alkalomra, ahol szembesültünk a lakásavató ajándék kiválasztásának problémájával.

 

 

 

“Mit vegyek?” – tettük fel a kérdést a környezetünknek? „Valami hasznos dolgot!” – kaptuk rá a választ és igazuk is volt. Természetesen a lakásavatóra olyan szükséges dolgokat szokás vinni, amelyek értékes gyakorlati alkalmazással bírnak. Ugyanakkor szeretnénk, hogy a lakásavató ajándék szép, eredeti és emlékezetes is legyen. Ezért most megosztjuk Önökkel, miként lehet ötvözni a kellemest a hasznossal, amikor ebbe a nehéz fába vágjuk a fejszénket.

 

Praktikus és nem agyoncsépelt ötletek a választáshoz

lakásavató ajándék
Lakásavató ajándék

Lakásavató ajándékot választani a barátoknak vagy a családtagoknak nem könnyű feladat. Mehetünk a jól kitaposott úton és olyan hagyományos tárgyakat adhatunk, mint az edények, a háztartási készülékek és a lakástextilek. De ez az alternatíva aligha lesz egyedi, mivel valami hasonlót valószínűleg sok más vendég is visz majd. Másrészről, az eredetiség iránti túlzott vágy a praktikum rovására mehet és oda vezethet, hogy a szuvenír csak porfogó lesz a polcokon, mivel a tulajdonosok egyszerűen nem veszik hasznát.

 

Következtetésképpen, házavatóra ajándék gyanánt ajánlatos valami hasznos tárgyat választani, de nem árt kreatívnak lenni a probléma megoldásában. Az alábbiakban ismertetünk néhány eredeti tippet, ami biztosan méltó helyet fog találni egy otthonban. A döntéshozatal megkönnyítése érdekében, célok szerint csoportosítottuk ezeket.

 

Háztartási berendezések: hasznos ajándékok minden otthonba

 

Egy olyan prózai területen, mint a lakásavató ajándék, nehéz lenne bármi szokatlannal előállni. Az ajándékozók fantáziája ritkán terjed túl a háztartási készülékeken és az edényeken. De kiderült, hogy még ezek között is vannak nem szabványos és kézenfekvő ötletek.

A háztartási készülékek nem feltétlenül vasalók, porszívók vagy elektromos vízforralók. A multifunkciós főzőedény és a kávéfőző sem lep meg igazából senkit. Ezektől sokkal érdekesebb konyhai kütyük is vannak már. Az olajsütő ropogós burgonyát süt káros olaj hozzáadása nélkül, pusztán forró levegővel. Ezzel a készülékkel a kedvenc ételek sokkal egészségesebbek lesznek. Az olajsütőben zöldségek, húsok, pékáruk és egyebek is készíthetőek.

A fondü készlet segít megszervezni egy szokatlan hangulatú lakomát. A praktikus háziasszony biztosan imádni fogja azt az ötletet, hogy egy divatos fogást készítsen a rendelkezésre álló alapanyagokból. Vannak sajt vagy csokoládé fondü szettek, valamint más, sokoldalú lehetőségek.

 

Bútorok, amelyeknek mindenki örül

 

A bútorok a gyakorlatias lakásavató ajándékok másik népszerű kategóriáját képviselik. Természetesen itt nem kanapéról vagy nappali szettekről beszélünk, hanem kisebb méretű és anyagi értékű tárgyakról. A tálca-asztal ideális az ágyban tálalt reggelikhez. Egy ilyen ajándék tökéletes egy fiatal párnak. A hordozható asztalok gyakran összecsukható lábakkal készülnek, így nem sok helyet foglalnak el. Ez a tartozék pedig laptop állványként is használható.

 

A különböző anyagokból készült tárolódoboz kényelmes rendszer azoknak a dolgoknak, amelyeket nincs hová tenni. Könyvek, magazinok, figurák, edények és egyéb különféle tárgyak kerülhetnek bele, ezáltal nem fogják zsúfolni a teret. Ott van a virágállvány is, ami szintén hasznos lakásavató ajándék, mert szinte minden házban vannak szobanövények. Ezek lehetnek a padlón álló, falra szerelhető változatok egyaránt.

Hasznos és viszonylag olcsó megoldás lehet valamilyen konyhai cikk is, ha házavatóra ajándék szükségeltetik. A sushi készletek, a fűszerek és ömlesztett termékek tárolásához készült dobozok, illetve a mindenféle vágóeszközök változatlanul az első helyet foglalják el a lakásavató ajándékok listáján. Maga az ötlet nem új, de ha megmozgatjuk a fantáziánkat a választás során, találhatunk rengeteg nem szabványos megoldást.

 

Ha nemcsak az előnyök fontosak

 

lakásavató ajándék
lakásavató ajándék

 

A dekorációs kategóriából származó lakásavató ajándékokat aligha lehet hasznosnak nevezni, mert sokuknak nincs gyakorlati alkalmazása.

Az esztétika sarkalatos pont a belsőépítészetben. Ezeket körültekintően kell megválasztani, mert ha még nem ismerjük eléggé a házigazdák ízlését, akkor jobb, ha a praktikum irányba megyünk. Azoknak viszont, akik nem kételkednek a ház tulajdonosainak esztétikai preferenciáiban, több ötletet is kínálunk.

 

A festmény az első dolog, ami eszünkbe jut az otthon dekorációs elemek közül.

Ez az opció nem annyira elcsépelt, mint amilyennek első hallásra tűnik. Az olajfestmény klasszikus lehetőség, de választhatjuk a modern alternatíváját is, a vászonra nyomtatott fotót vagy posztert.

 

Az óra univerzális lakásavató ajándék.

A fából készült masszív nagypapa órája a luxus megtestesítője, ami megfelel a nappaliba, az asztali fémből készült óra pedig a dolgozószoba vagy a könyvtár berendezésének látványos részlete lehet. A fali időmérők között nemcsak klasszikusak, hanem modern és csúcstechnológiás modellek is vannak.

 

Nem szokás azonban pénzt adni a lakásavatóra.

Ha mégis úgy dönt, hogy ez a legjobb megoldás, legyen kreatív! Például tegye a bankjegyeket egy elektromos malacperselybe vagy széfbe! Manapság számos érdekes lehetőséget találhatunk, például a könyvszerű kivitelezést. Egy ilyen lakásavató ajándék a jövőben hasznos lesz, hiszen a családi megtakarításokat itt is lehet tárolni.