Kézműves ajándék ötletek a szeretet ünnepére hangolódva

Már csak azért is érdemes a kézműves ajándék ötletek lehetőségében gondolkodni, mert a szeretetünket a saját készítésű meglepetésekkel mutathatjuk ki a leginkább.

Ha karácsony, akkor kézműves ajándék ötletek

Ez különösen a közelgő karácsony apropóján helytálló. A karácsony ugyanis a szeretet ünnepe, s mi tehetné kézelfoghatóbbá az érzelmeinket, mint a kézműves meglepetések. Ezer szónál is többet mondanak, hiszen magukban hordozzák az alkotójuk szívét és lelkét, s pláne értékesebbek a boltokban kapható, drága tucattermékektől.

Karácsonyi ajtókopogtató parafadugókból

Karácsony táján nemcsak a szívünket, de a környezetünket is díszbe öltöztetjük. Különösen igaz ez a bejárati ajtóra. Ennek tükrében a kézműves ajtókopogtató tökéletes ajándékötletnek számít! A szóban forgó dekoratív dísz szinte bármiből készülhet, az alapja lehet hobbiboltban kapható koszorúalap, de némi kézügyességgel ezt is kivitelezhetjük sajátkezűleg. Az újrahasznosítás, no meg a jóadag kreativitás jegyében az alap akár parafadugókból is készülhet.

Egyedi kézműves ajándékok – spa-élmény karácsonyra

 

Következő ajándék ötletünk leginkább a hölgyek szívét hivatott elnyerni. Ha van kéznél egy cipősdoboz, borítsd azt ragyogó csomagolópapírba és töltsd meg faforgáccsal – az ajándékok ebben a bájos tárolóban kapnak majd helyet. S milyen ajándékokkal töltheted meg a dobozt? Nos, a spa-hangulat jegyében készíts illatos szappant, fürdőgolyót és testradírt. A stresszes mindennapok utáni önfeledt relaxálás garantált a szóban forgó meglepetéssel.

Kézműves karácsonyi ajándékok: ég a gyertya, ég!

Mi is idézhetné jobban a karácsony hangulatát, mint a dekoratív gyertya! A szóban forgó dekorelemeket akár házilag is elkészíheted, de a már meglévő egyszerűbb gyertyáidat is karácsonyi hangulatúvá varázsolhatod kis leleménnyel. Ehhez nyújt felbecsülhetetlen értékű segítséget a számodra az úgynevezett dekupázs technika (szalvéta technika). Szerezz be egy tipikusan karácsonyi szalvétát, majd a hobbiboltban kapható dekupázs ragasztó segítségével vidd fel azt a gyertyára. A mutatós eredmény magáért fog beszélni! Pro tipp: ha beleszeretsz a dekupázsolás varázslatos világába, jó, ha tudod, a munkához szükséges ragasztót odahaza fillérekből is elkészítheted.

Kézműves ajándék ötletek: pekándiós, csokis finomságok az édesszájúaknak

A DIY ötletek világában tett barangolás során számos gasztro-ajándékkal találkozhatunk. Ez nem a véletlen műve: ugyan ki tudna ellenállni egy csomó finom, ínycsiklandozó nassolnivalónak az ünnepek táján? Bonbon, muffin, cup-cake és egyéb mennyei édességreceptek várnak Téged is, ha úgy érzed, a gasztro-ajándékok mellett tennéd le a voksod.

Karácsonyi kézműves ajándékok az illatos levendula szerelmeseinek

Mindenkinek van egy olyan ismerőse, aki majd megőrül az illatos levenduláért! Ha Te is ismersz ilyen személyt, készíts a számára levendula párnát. A megszárított, összemorzsolt levendulát saját készítésű párnahuzatba érdemes tenni – ehhez viszont már némi varró-készség is igényeltetik az alkotó részéről.

Kézműves ajándék ötletek – karácsonyfadíszek a szeretteid nevével

Néhány vékony, kisebb méretű fakorong, színes akrilfesték, ecset, szalagok és fúró. Ennyi kell csupán a névre szóló karácsonyfadíszek kivitelezéséhez. A fakorongokra ráfestheted a meglepni kívánt személy nevét, de ha a kézügyességért nem kell a szomszédba menned, akár téli csendéletet is festhetsz azokra. A korongok felső részét óvatosan átfúrva, majd a lyukakban szalagot fűzve teheted tökéletessé az ajándékot, amelyek bármely karácsonyfa méltó díszeivé válnak. Átlátszó gömbökből is készíthetsz egyébként karácsonyfadíszt. S mi kerülhet a gömbökbe? Nos, tulajdonképpen bármi, ami méltó az ünnep lényegéhez – a családtagokról készített minifotók például tökéletes választásnak bizonyulnak.

Apropó, fényképek!

Régi, használaton kívüli képkeret és egy kedves emléket megelevenítő fotó – voilá, készen is van az egyszerű, de annál nagyszerűbb karácsonyi ajándék, ami például tökéletes meglepetés lehet a nagyszülők számára. A képkeretet csillámporral, papírból készített hópelyhekkel teheted igazán karácsonyivá.