A tökéletes trendi esküvői ajándék nyomában

Milyen a tökéletes trendi esküvői ajándék? Cikkünkben ennek az igencsak kényes kérdésnek jártunk utána – mutatjuk, mi számít manapság igazán divatosnak, és melyek azok a meglepetés ötletek, amelyeket mindenképp érdemes végérvényesen elfelejteni.

A nap, amit mindenki izgatottan vár

Ha két szerelmes szív egyszerre dobban, nincs más hátra, irány a templom, ahol a boldog pár végre örök hűséget esküdhet egymásnak. Az emberi élet egyik legfontosabb mérföldköveként az esküvő izgalmas és egyben örömteli nap, amelyet nemcsak a két főszereplő, a menyasszony és a vőlegény vár szívrepesve, de a násznép is.   

otletes naszajandek

Trendi esküvői ajándék – milyen szempontok szerint választhatunk?

Esküvőre ajándékot is illik vinni, ez nem vitás. A kérdés már csak az, milyen jellegű meglepetéssel szolgáljunk az újdonsült házasoknak? Nos, a nászajándék kiválasztása egyáltalán nem az egyszerű és a „gyorsan letudható” vásárlások közé tartozik. Szerencsére vannak bizonyos támpontok, amelyekre támaszkodva ötletes nászajándékot választhatunk – ezáltal is kilépve a sablonos megoldásokat követők soraiból.

A tervezés a siker záloga

 

A templomi ceremónia után a boldogságtól piruló pár körül valósággal záporoznak az esküvői jókívánságok. Az ünnepi hangulat tovább fokozódik, amikor végre elkezdődik az esküvői parti. Ezen a ponton adhatjuk át az ajándékainkat a szerelmeseknek. A trendi esküvői ajándék kiválasztását elsősorban a friss házasokhoz fűződő kapcsolatunk határozza meg. Amennyiben az egyik munkatársunk esküvőjére vagyunk hivatalosak, a formálisabb meglepetések háza tájáról szemezgessünk. A közeli családtagoknak vagy a legjobb barátunknak viszont már egészen más jellegű ajándékkal ajánlatos kedveskedni.

Kreatív ötletek esküvőre – kreatív személyeknek

modern eskuvoi ajandekok

Ajándék választásnál kiváló kiindulási pont a meglepni kívánt személyek kedvenc hobbija. Azok a párok például, akik megrögzött természetjárók, és minden szabadidejüket túrázással töltik, nem biztos, hogy örülnének egy sokdarabos konyhai szettnek. A menyasszony és vőlegény kedvelt szabadidős tevékenysége mellett érdemes figyelembe venni a személyiségüket, temperamentumukat is.

Modern esküvői ajándékok, aminek mindenki garantáltan örül

Sajnos túlságosan is gyakori szituáció, miszerint a lelkes násznép tagjai nagy igyekezetükben ugyanazokkal az ajándékokkal lepik meg a fiatalokat, mit sem sejtve arról, hogy a frappánsnak hitt meglepetésük tulajdonképpen a sokadik mikrohullámúsütő vagy turmixgép. Ezekből az eszközökből egy is elég egy fiatal családnak. Kerüljük ki ezt a roppant kellemetlen helyzetet azáltal, hogy nem konkrét konyhai gépekben, háztartási szettekben gondolkodunk, hanem sokkal inkább az azok megvételéhez szükséges pénzt biztosítjuk a fiataloknak. Ezt utalványok képében elegánsan megtehetjük. A vásárlási utalvány az egyik legmodernebb ajándék, amivel szolgálhatunk.

Minden kezdet nehéz – könnyítsük hát meg!

Ha tudjuk, hogy az esküvő után a fiatalok teljesen önálló háztartásba költöznek, okos ötlet lehet praktikus ajándékkal meglepni őket. Ne ódzkodjunk a konyhai edényszett vagy az ágynemű nászajándék ötletektől sem. E hasznos használati tárgyakkal, eszközökkel akkor sem lövünk bakot, ha a násznép közül többen is ezen a szálon indultak el az ajándékvásárlás során, hiszen ezekből az egységekből akár több is remek szolgálatot tesz egy családnak. A minőségi anyagból készített ágyneműknek mindenki örül, de egy kifejezetten magas színvonalat képviselő grillsütő is garantáltan nyerő ötletnek számít – mint ahogyan minden olyan használati tárgy, ami a fiatalok kezdeti együttélését könnyíti meg.  

naszajandek otletek

Trendi esküvői ajándék – gondolkodjunk élményekben

Már hazánkban is régóta hódít a trend, miszerint a meghívott vendégek nem méregdrága tárgyakkal lepik meg a párt, hanem élményeket ajándékoznak nekik. Hogyan kell ezt elképzelni? Nos, egy kényeztető, romantikus hétvége vagy egy nagyobb lélegzetvételű külföldi út egészen biztosan életreszóló emlékek forrásai, olyan meglepetések, amiknek mindenki szívből örül. Az utazás leszervezése mellett roppant egyedinek számít nászajándék gyanánt például a romantikus hőlégballonos repülés, a hajóskirándulás vagy éppen egy izgalmas profi fotózás.

Trendi esküvői ajándék: párban szép az élet

Manapság a párban vásárolt holmik is népszerűnek számítanak. Az egyedire szabott, szépen hímzett minőségi törölközőnek vagy fürdőköpenynek, amelyeken a fiatalok neve (vagy nevüknek kezdőbetűje) díszeleg egészen biztosan őszinte mosolyt csal a szerelmesek arcára.

Tiltólistás ajándékok?

Már-már népszokásnak számít az éles, szúrós tárgyak messziről kerülése az ajándékvásárlás során a vendégek körében. A hiedelem szerint ugyanis a kések és egyéb éles használati eszközök a gyakori összetűzéseket, viharos kapcsolatot szimbolizálják, így nem jó ötlet, ha a közös élet előtt állókat ezekkel az egyébként praktikus, mégis nászajándékként „illetlen” kellékekkel lepjük meg.  Szintén nem szokás antiktárgyat ajándékba adni, sokan ugyanis úgy tartják, hogy ezek a régi csecsebecsék, bútorok elnyelik és megőrzik az elmúlt idők rossz energiáit, és negatív hatással vannak az új tulajukra.