Egyszerűek, mutatósak és gyorsan elkészülnek: kreatív karácsonyi ötletek csak Neked

Karácsonyi ötletek egész garmadája vár az interneten – olyan ajándékötlet viszont, amely gyorsan elkészül, és az előállítása sem drága, már jóval kevesebb akad.

Egyszerű és nagyszerű

A szeretet ünnepén nem az az ajándék aratja le a legtöbb babért, amely ára csillagászati összegekkel vetekszik, hanem az, amely árasztja magából az alkotója szeretetét, törődését. Persze az ideális DIY karácsonyi meglepetésnek számos egyéb kritériumnak is meg kell felelnie: egyrészt szerencsés, ha a kivitelezése nem kerül sok időbe, másrészt pedig személyesnek is kell lennie. Ezekből mutatunk néhányat a mostani bejegyzésünkben.

Célkeresztben a karácsonyi finomságok

karacsonyi finomsagok

A gasztro-ajándékokkal lehetetlen bakot lőni, hiszen az íncsiklandozó karácsonyi finomságokat mindenki imádja. Abban az esetben, ha több kedves családtagnak, barátnak készítünk ajándékot, gondolkozzunk nagyban – főzzünk finom gyümölcslekvárt a számukra! A szóban forgó nyalánkságból egyszerre nagy mennyiséget is elkészíthetünk, ezzel spórolva meg tetemes mennyiségű időt. S miből készüljön a lekvár? Nos, ez már valóban a személyes ízlésünkön áll, de a legnépszerűbb választások így karácsony táján általában az alma és a meggy lekvár. Ha elkészülünk a nyalánksággal, csomagoljuk azt díszes, karácsonyi motívumokkal díszített üvegekbe.

Karácsonyi ajándék nőnek – mitől boldogok a hölgyek?

karacsonyi ajandekok hazilag
 

A szebbik nem képviselői általában örülnek a szépségápolási készítményeknek. Ezeket akár saját kezűleg is kivitelezhetjük, persze kellő rákészülés, elméletei-, illetve gyakorlati tudás fejében. Házilag illatos szappant, fürdő bombát, testradírt, testápoló krémet is készíthetünk. Válasszuk ki a szimpatikus készítményt, vásároljuk meg a hozzávalókat, s ha tehetjük, iratkozzunk be online tanfolyamra is, ahol elsajátíthatjuk a kozmetikumok házi készítésének minden csínját-bínját.

Karácsonyi ajándék készítés közösen a gyerekkel

karacsonyi ajandek keszites

Ha a nagyiéknak készítesz ajándékot, vond be a munkába a gyereket is. Ezzel több legyet is üthetsz egycsapásra: a mindig aktív gyerkőcöt akár órákra is lefoglalja az alkotás, az elkészített ajándék pedig sokkal személyesebb lesz, olyan, ami azonnal elrabolja a nagyszülők szívét. Gyárthattok együtt többek között karácsonyfadíszeket is meglepetés gyanánt – e téren bizony nem lesztek korlátok közé szorítva. Díszek készülhetnek többek között papírból, fából és az erdő fáinak terméséből is. Ping-pong labdából hóember, fahéjrúdból illatos csüngődísz, szalagokból masni? A karácsonyi ötletek e terén szabad teret adnak a kreativitásotok szárnyalásának.

Karácsonyi ajándékok házilag – fényképes meglepetések kicsit másként

A tapasztalat azt mutatja, a karácsonyi ötletek csoportjában a fényképes meglepetések hatalmas népszerűségnek örvendenek – nem véletlenül. Ajándékozd meg a szeretteidet személyre szabott gyertyákkal, amelyeken a kedvenc családi fotótok díszeleg. A fotót lézernyomtatóval nyomtathatod ki, majd dekupázs technikával ragaszthatod rá a gyertyára. A klasszikus megoldások híve vagy, viszont szívesen csempésznél némi kreatív vonalat is az ajándékozásba? Nyomtass ki néhány kedves emléket felelevenítő fényképet, hobbiboltból szerezz be egy egyszerű fa ládikót, amit akrilfestékkel, különféle karácsonyi jellegű díszekkel (fahéjrúd, fenyőtoboz, csillámpor stb.) ékesíthetsz fel, s voilá: készen is vagy a klasszikus karácsonyi album elegánsan újragondolt változatával! A megfelelő sablonok segítségével a saját fényképeitekből akár újévi naptárt is készíthetsz, ami szintén príma ajándékötletnek számít.

Karácsonyi ötletek – elő a kötőtűvel!

Már jóideje a kötés és horgolás elkötelezett híve vagy? Miért ne kamatoztathatnád a tudásod és a kreativitásod a karácsonyi ajándékok elkészítésénél? Köthetsz a szeretteidnek sapkát, sálat és meleg zoknit is – de ha valami egyszerűbbre és kevésbé időigényesre vágysz, horgolj néhány kisméretű aranyos karácsonyfadíszt a számukra. A kötés és horoglás nem a te világod, viszont megfogott az utóbbi ötletünk? Nos, ez esetben a makramé technikával, avagy a csomózás művészetével való közelebbi ismeretségkötést ajánljuk a számodra.